Autor: Informer.rs

22.02.2023.

09:07

Foto: printscreen instagram/Ajax

Sport

PRELEPO, KAPA DOLE! Deca dobila poklon od Ajaksa zbog DUŠANA TADIĆA! (FOTO/VIDEO)

Kapiten reprezentacije Srbije i Ajaksa, Dušan Tadić u nedelju je u pobedi Ajaksa nad Spartom 4:0 postigao svoj 100. gol u dresu "kopljanika".

Klub iz Amsterdama je zakupio bilbord u Bačkoj Topoli, rodnom mestu kapitena Srbije, a onda je napravio još jedan veliki gest. Donirao je 100 lopti osnovnoj školi koju je Tadić pohađao.

- Jedan gol je postao 100 golova za Ajaks - piše na bilbordu!

On je u dresu holandskog kluba od juna 2018. do sada, zabeležio i 107 asistencija.

- Ovom akcijom, Tadić i Ajaks pokazuju da svako ko počne da se igra sa loptom može da sanja takvu karijeru - poručili su iz amsterdamskog kluba!

Dušan je davao golove za Ajaks i protiv evropskih velikana poput Bajerna iz Minhena i Benfike, a zauvek će se pamtiti njegova velemajstorska partija protiv Real Madrida na Santjago Bernabeuu. On je 31 gol postigao iz penala, tri iz slobodnih udaraca, a ostalih 62 iz otvorene igre. Levom nogom je dao 80, desnom 18, a po jedan glavom i leđima.

Sjajni Tadić, koji je legenda kluba,  odigrao je 225 utakmica, a kapiten je bio na 168 mečeva. U utakmicama u kojima je Tadić postigao gol, Ajaks je slavio 58 puta, uz samo jedan poraz i četiri remija.