22.02.2023.

18:30

Foto: REUTERS/Carl Recine

Sport

Aršavin i Fadiga dali podršku RFK Novi Sad

Ovaj pul sad već čine Sead Kajtaz, Gara Kovačević, Enver Marić i Vladimir Skočajić. Njihov cilj je svakako stabilizacija kluba i vraćanje u najelitniji rang srpskog fudbala, te da RFK Novi Sad bude u 20 najvećih klubova na Balkanu.

Ovom prilikom naš stučni konsultant Gara Kovačević pozvao je Andreja Aršavaina i Halila Fadigu da svojim iskustvom i znanjem pomognu usavršavanju menadžmenta kluba i samom klubu u ostvarivanju ciljeva.

Aršavin i Fadiga su prihvatili poziv da prvom prilikom posete RFK Novi Sad, a do tada pružaju podršku našem klubu i svemu što naš klub radi.

Andrej Aršavin je bivši ruski fudbaler. Od 2000. godine nastupao je za peterburški Zenit u kojem je uspešno osvajao prvo, druga i treća mesta u ruskoj Premijer ligi. Kao profesionalac debitovao je protiv Bredforda u polufinalu Intertoto kupa. Za reprezentaciju Rusije je postigao 17 golova u 75 utakmica, a za samu reprezentaciju je debitovao 17. maja 2002. godine protiv Belorusije. Igrao je još i u Aresenalu, Kubanj Krasnodar i Kairatu.

Halilu Fadiga je bivši senegalski fudbaler koji je svoju fudbalsku karijeru započeo kao dete u redovima Pariz Sen Žermena a potom i belgijskog Liježa. U svojoj bogatoj seniorskoj karijeri nastupao je za brojne klubove velikih imena popout Briža, Intera, Boltona, Genta i drugih. Profesinalnu karijeru završio je 2011. godine u Belgiji.

Prvi korak u realzaciji ovog plana biće slanje zaposlenih u našem klubu u UEFU na školovanje i usavršavanje.