Autor: Informer.rs

24.02.2023.

22:36 >> 22:41

Foto: Predrag Milosavljević

Sport

ZVANIČNO - ORLOVI DOBILI PAKLENO POJAČANJE! Izabrao SRBIJU ispred NEMAČKE!

Nakon višemesečne sage Lazar Samardžić doneo je odluku! Mladi fudbaler Udinezea i jedan od najboljih igrača Serije A odlučio je da prihvati poziv Dragana Stojkovića Piksija te će od mart nositi dres reprezentacije Srbije!

- Posle nekoliko meseci temeljnih i pažljivo planiranih aktivnosti, a sve sa ciljem da reprezentacija Srbije bude kvalitetnija i bolja kako u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, tako i u ostalim budućim takmičenjima, epilog pregovora da jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope obuče dres naše zemlje dobio je pozitivan ishod – Lazar Samardžić prihvatio je poziv selektora Dragana Stojkovića i od marta biće deo najboljeg tima Srbije.

Razgovori koje su vodili selektor Stojković, kao i direktor Stevan Stojanović sa Lazarom Samardžićem i njegovom porodicom intezivirani su u poslednjih nekoliko sedmica odnosno od povratka sa prijateljskog meča u Americi. Na kraju, na opšte zadovoljstvo Samardžić je potipisao saglasnost da će igrati za Srbiju. Preostalo je još da se završi i administrativni deo odnosno da iz FIFA stigne odobrenje što se očekuje u narednim danima - navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije. 

Informer

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je u septembru saopštio da je Samardžić odabrao Srbiju, ali je mladi fudbaler vrlo brzo to demantovao. Nakon toga je usledilo "zatišje", a FSS je danas potvrdio da će vezista Udinezea narednog meseca debitovati u nacionalnom timu. 

Samardžić je rođen u Berlinu, nastupao je za mlađe kategorije reprezentacije Nemačke, a ponikao je u Herti odakle se 2020. godine za pola miliona preselio u Lajpcig. Ipak, posle samo godinu dana Bikovi su ga prodali Udinezeu gde je Samardžić potvrdio svoj potencijal.