Autor: Informer.rs

28.02.2023.

06:35

Foto: Printskrin

Sport

NIJE SAMO SAMARDŽIĆ! Srbija KREĆE po novog potencijalnog reprezentativca! Piksi dobija novog ADUTA!

Pre Samardžića, FSS je uspešno "privoleo" i Mileta Svilara, Stefana Mitrovića i Vladana Kovačevića, dok se uveliko radi i na angažovanju veziste Liverpula Stefana Bajčetića, koji ima špansko državljanstvo.

Ipak, postoji još jedno ime koje se provlači mimo pažnje mnogih. Reč je o Darianu Malešu, fudbaleru Intera na pozajmici u Bazelu, koji ima 21 godinu, a ove sezone je na 28 mečeva postigao devet golova i upisao 10 asistencija.

Malešov agent je nedavno bio razočaran podatkom da Darian još uvek nije dobio poziv selektora Švajcarske, države za koju takođe ima pravo nastupa, pošto je za omladinsku reprezentaciju Sajdžija odigrao 11 utakmica.

Informer

Darian Maleš

Ovaj fudbaler može da pokrije praktično sve pozicije u napadu, što bi veoma odgovaralo selektoru Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju, ali je najkorisniji na poziciji ofanzivnog veziste i desnog krila.

Sa visinom od metar i 89 centimetara dominira u skoku, prodoran je, ima dobar udarac kako nogom, tako i glavom. Specijalista je i za izvođenje slobodnih udaraca i kornera.

U Italiju je stigao iz Lucerna 2020. godine za 2.500.000 evra, a švajcarski velikan ima opciju da ga otkupi.