27.02.2023.

21:20

Foto: Starsportphoto

Sport

LALATOVIĆ SE "VRAĆA KUĆI"! Pred meč sa Vojvodinom pričao o dolasku Bataka, sa čime KUBURI... Evo šta je rekao o SUDIJAMA!

Fudbaleri Radničkog iz Niša dočekaće u utorak ekipu Vojvodine od 16 časova, u utakmici 24. kola Superlige Srbije.

- Čeka nas neizvesna utakmica i daćemo sve od sebe da zabeležimo pobedu i osvojimo sva tri boda. Sudiće Srđan Jovanović i ubeđen sam da ćemo imati ravnopravan tretman, što je sve što tražim - rekao je Lalatović, a preneo klupski sajt.

Novosađani su na šestom mestu fudbalske elite sa 39 bodova, a tim sa Čaira je na 12. poziciji sa 22 boda.

Šef struke Nišlija se osvrnuo na trenersku rokadu u Vojvodini. U nedelju je umesto Milana Rastavca imenovan Radoslav Batak.

- On će sigurno doneti novu energiju Vojvodini. Batak je sa Radničkim prošle sezone ostvario plasman za Evropu, i ja izuzetno cenim obojicu kolega. Vojvodina je trenutno šesta na tabeli lige, ali je po igračkom kadru, budžetu, primanjima i tradiciji uz Partizan i TSC, a odmah iza Crvene zvezde.

Informer

 

Lalatović naglašava da klub sa "Karađorđa" ima odlične igrače u napadu.

- Opasni su u ofanzivi, Čumić (Nikola) ima fenomenalnu brzinu, igru jedan na jedan, odličan dribling u obe strane. Zatim je tu i Malbašić (Filip), koga sam trenirao, on je jedan od boljih igrača naše lige. Tu je i Simić (Veljko), te mlađi igrači - Topić (Mirko), Zukić (Dejan) i Kabić (Uroš). Fenomenalni pojedinci protiv kojih nam neće biti lako - ocenio je on.

Niška ekipa je u prethodnom kolu poražena od Napretka u Kruševcu (0:2), a Lalatović kaže da drugačiji ishod ne bi bio zaslužen.

- Nismo zaslužili ni poraz, ali je Napredak igrao sa više želje i borbe od nas i ponovo su prevagu donele naše greške u odbrani. Težak meč po teškom, vetrovitom vremenu. Znali smo odakle preti opasnost, a ponovo nismo uspeli da ispoštujemo dogovor da sprečavamo brzo izvedene slobodne udarce protivnika. Iz takve akcije smo i primili pogodak i dobili direktan crveni karton. Naš igrač je bio okrenut leđima i lopta ga je pogodila u ruku - ističe mladi stručnjak i dodaje da neće komentarisati suđenje:

- Čekaju moju grešku, a ovog puta nisam želeo da im dam povod za isključenje. To sam rekao i ljudima iz kluba i to je jedini razlog za onakav moj odnos na utakmici u Kruševcu.

Informer

 

Naglašava da je to bio prvi meč na kojem nije bio zadovoljan igrom svog tima.

- Moramo da promenimo pristup i na meču sa Vojvodinom pokažemo da nam je pobeda preko potrebna. U našoj ligi, u kojoj su timovi ujednačenog kvaliteta, ti detalji, koncentracija, priprema meča i htenje često odluče ishod meča - ocenio je on.

Trener Radničkog otkriva da zbog crvenog kartona neće nastupiti Nikola Andrić, a da je pitanje ko će igrati kao "bonus".

- Malo kuburimo sa njima od odlaska Štulića (Nikola). Petrov (Sava) je odličan špic, ali je dugo igrao na krilu i nije klasičan gol igrač. Mata (Matija Petrović) je previše mlad da se baci u vatru za svaki meč, Škrbić (Miljan) nije prošao pripreme i ne može da igra svih 90 minuta - dodaje Nenad Lalatović.

Goveći o odsustvu iz tima Saše Marjanovića i Andrije Stojanovića, on je ocenio da Marjanović zbog zdravstvenog stanja u ovom trenutku ne može da poveže dve cele utakmice u visokom ritmu.

- Po dolasku u klub sam tražio da postavimo čvršću odbranu. Od Stojanovića sam tražio da u ispunjava određene zadatke u odbrani, a kako su nam potrebni skok igra i čvrstina još na pripremama sam na tu poziciju stavio Jamkama (Mburi). Ova promena je dala rezultat, ne primamo toliko golova kao pre, a konkurentniji smo i u skok igri. U prva tri kola ovog proleća primili smo samo jedan gol, i to ne sa strane gde igra Jamkam - zaključio je Lalatović.