28.02.2023.

10:00

Foto:

Sport

PORTUGALAC ĆE POBESNETI! Ronaldo izabrao najboljih 11 svih vremena, nema Kristijana

Ronaldo, koji sada sedi u upravi dva kluba, Kruzeira i Valjadolida, izabrao je najboljih jedanaest u istoriji. Naravno, uvrstio je sebe, ali nema Kristijana Ronalda među najboljima.

Brazilac je na selektorsko mesto postavio zemljaka Zagala. Na golu je Italijan Đanluka Bufon. Bekovi su Brazilci, desno je Kafu, a levo Roberto Karlos.

Štoperske pozicije popunjavaju Nemac Franz Bekenbauer i Italijan Paolo Maldini. U vezni red Ronaldo je izabrao zemljaka Zika i Argentinca Diega Armanda Maradonu, a u napadu su Argentinac Lionel Mesi, Brazilci Pele, Ronaldinjo i  naravno - Ronaldo.

Informer

Lionel Mesi u Ronaldovom timu


Kristijano Ronaldo je, ove godine, prvi put, nakon 2006. izostavljen i sa FIFPRO najboljih 11.
 

Informer

 

Ronaldo je jednom prilikom pričao o nadimcima koji su se pojavili kada se na fudbalskoj sceni pojavio Kristijano Ronaldo. “Zuba”, “debeli Ronaldo”, “pravi Ronaldo”, to su nadimci koje je dobio, po mišljenju mnogih, najbolji fudbaler svih vremena.

Kristijanu je sigurno dosadno da sluša da sam ja “pravi”, a on ne. To je teško uporediti. Kristijano će ostati u istoriji fudbala zbog svojih golova i kontinuiteta koji je ostvario. Ostaće jedan od najboljih, baš kao i Mesi – poručio je legendarni Brazilac.