Autor: Informer.rs

05.03.2023.

17:28

Foto: Tanjug

Sport

ISTORIJA NA EMIREJTSU! Arsenal prvi put posle 37 GODINA bez Vengerovog igrača!

Sinonim za vernost klubu postao je Arsen Venger nakon više od dve decenije na klupi Arsenala. Francuski stručnjak je Topdžije preuzeo 1996. godine i do 2018. napravio je niz sjajnih rezultata pre nego što se povukao iz fudbala. 

Koliki je njegov trag u Arsenalu dovoljno govori podatak da je londonski velikan juče protiv Bormuta po prvi put posle 37 godina igrao utakmicu bez ijednog igrača koji je tokom svoje karijere igrao za Arsena Vengera. Sjajnu statistiku uoči utakmice objavio je Harvi Dauns, novinar "Opta statto" portala. 

Poslednja utakmica na kojoj u timu Arsenala nije bilo igrača koji su radili sa Arsenom Vengerom desila se 22. januara 1986. godine protiv Aston Vile, a odlukom da na klupi ostavi Granita Džaku Arsen Venger je prekinuo možda i najduži niz u istoriji fudbala. 

Informer

U trenutnom sastavu Arsenala nalazi se nekoliko igrača koji su igrali tokom Vengerovog mandata za Topdžije. Granit Džaka, Mohamed Elneni, Edi Nketia i Rob Holding imali su last da sarađuju sa legendarnim francuskim stručnjakom. 

Da stvar po Arsenal bude bolja, Topdžije bi ove sezone mogle do titule u Premijer ligi budući da na 12 kola pre kraja prvenstva imaju pet bodova više u odnosu na Mančester siti!