Autor: Informer.rs

06.03.2023.

13:24

Foto: printscreen/TV Arena

Sport

TUŽNA SUDBINA! Srbin igrao za Real Madrid i Partizan, sad moli za pomoć!

Bivši defanzivac koji je u karijeri igrao za kragujevački Radnički, Partizan, Real Madrid, Osasunu, Atletiko Marbelju i Radnički iz Beograda, je u teškoj situaciji.  Spasić je u intervjuu za španski "Relevo", koji je snimljen na jednom fudbalskom stadionu u Kragujevcu, gde Predrag danas živi, otkrio da mu je potrebna pomoć i da sada radi kao magacioner.

- Treba mi pomoć u ekonomskom smislu. Živim iz dana u dan, u teškoj sam situaciji. Trebaš da budeš jak da sve prebrodiš - rekao je Spasić pre nego što ga je kontaktirala Asocijacija Realovih veterana. Oni su ponudili pomoć.

- Srećan sam zbog toga. Ponosan sam. Sve što mi se dogodilo me jako pogodilo i nisam ni sa kim razgovarao. Živeo sam u tišini i zatvorio se u sebe.

Spasić je ispričao kako se našao u problemu, a sve se desilo pre više od 25 godina, kada je propala firma u koju je ulagao novac zarađen tokom igračke karijere.

- Kada sam završio karijeru, vratio sam se u Srbiju 1996. godine i onda su počeli moji problemi. Firma u koju sam uložio novac je propala i posle toga sam bio u teškoj situaciji. Morao sam da tražim drugi posao da bih mogao da živim normalno. Neki posao koji nisam ni mogao da zamislim da ću raditi - kao magacioner u jednoj firmi. Živim od posla za koji sam plaćen 400 evra mesečno. Bila je i depresija, ali kada sam se vratio u Srbiju imao sam prijatelje koji su mi izlazili u susret i uz pomoć ljudi u medicini uspeo sam da se izvučem.

Predrag Spasić je proveo jednu sezonu u Real Madridu, odigrao je 22 meča, a navijači madridskog kluba pamte ga zbog autogola koji je postigao na meču protiv Barselone. Pre Reala je dve sezone nosio dres Partizana, a kasnije je tri godine igrao u Osasuni. Dres reprezentacije Jugoslavije obukao je 31 put, uz jedan postignut gol i nastupao je i na Mundijalu u Italiji 1990. godine.