Autor: Informer.rs

07.03.2023.

10:58

Foto: Starsportphoto

Sport

PIKSI SAMO JEDNOG "ORLA" IZ KATARA NIJE POZVAO! Evo ko je izgubio njegovo poverenje!

Na spisku selektora fudbalara Srbije je ukupno 36, od čega pet golmana, osam odbrambenih igrača, 18 vezista i pet napadača za dve utakmice koje će Orlovi odigrati u okviru grupe G. 

Piksi je pozvao 25 od 26 igrača koje je vodio u Katar, a na novom spisku nema samo jednog fudbalera koji je igrao na Mundijalu, a u pitanju je defanzivac Hetafea, Stefan Mitrović.

Informer

 

Jeste Mitrović imao slab meč portiv reprezentacije Kameruna, ali je takođe bio među najzaslužnijima što se Srbija uopšte našla u Kataru. Ipak, kada se sve sabere, izgleda da je to što je izgubio mesto u startnih 11 u španskom klubu, ali i sama činjenica da je podbacio na Mundijalu bilo dovoljno Piksiju da ga precrta sa spiska.

Informer

 

Podsetimo, Mitrović je ušao u igru pri vođstvu Srbije protiv Kameruna od 3:1, a njegovim ulaskom odbrana je zakazala, što su brzi kamerunski napadači iskoristili i došli do furioznog izjednačenja.

Informer

 

Ove godine srpski defanzivac će oduvati 33. svećicu, što znači da kao najstariji i najiskusniji nije više u Piksijevim planovima. Bilo kako bilo, mnogi i dan danas pičaju da je upravio Mitrović bio jedan od heroja Srbije, kada je izbacio loptu iz gola kada je Kristijano Ronaldo postigao pogodak, a lopta prešla gol-liniju na stadionu Crvene zvezde! Upravo je Stefan skinuo provokativnu zastavu sa albanskog drona na utakmici kvalifikacija za Euro 2016. protiv Albanije na stadionu Partizana.

Informer

 

Mitrović je debitovao za reprezentaciju naše zemlje pre devet godina, a poslednju utakmicu u dresu Orlova odigrao je baš protiv protiv Kameruna, odigravši poslednja 34. minuta.

Poslednji meč u dresu Hetafea odigrao je Mitrović 30. decembra protiv Majorke.