07.03.2023.

12:55

Foto: reuters

Sport

SRBIN U NEMILOSTI ITALIJANA: "Gazeta delo sport" oštro po Vlahoviću - opravdaj milione za koje si doveden

Fudbaler Juventusa Dušan Vlahović (23) na meti je kritika u Italiji, jer javnost smatra da nije opravdao ni deo od 80 miliona evra, za koliko su ga "bjankoneri" kupili u januaru prošle godine.
 
Povod za poslednje kritike je meč sa Romom, koji su izabranici Masimilijana Alegrija izgubili u gostima (1:0), a u kojem je srpski napadač proveo na terenu svih 90 minuta.

Informer

Dušan Vlahović

Uprkos šansi koju redovno dobija, ne uspeva da se snađe, a novinare "Gazete" nije mrzelo da mu izvuku statistiku.

- Posebno je simboličan njegov loš učinak u porazu od Rome: odigrao je svih 90 minuta, ali imao je samo 18 dodira sa loptom, što je treći najlošiji učinak po toj statističkoj kategoriji: Pol Pogba imao je 15 dodira za 13 minuta na terenu, Mojze Ken jedan za 41 sekund, s obzirom da je dobio direktan crveni karton neposredno po ulasku sa klupe - objašnjava portal.

U vreme kad je prelazio u klub iz Torina, Vlahović je važio za jednog od najperspektivnijih mladih igrača na planeti. Delovalo je kao dobra investicvija izdvojiti za njega ogroman novac.

Marka upozorava Real: 
Vlahović je u najgoroj fazi

Najveći evropski klubovi, među kojima je i Real Madrid, zainteresovani su za Dušana Vlahovića. To je glavni razlog zašto španska "Marka" sa pažnjom prati njegove mečeve.

Utisak je da nisu oduševljeni onim što vide.
"Misteriozni slučaj Dušana Vlahovića: napadač od 80 miliona evra doživljava najgori period. Pokazao je želju i njegova statistika nije u potpunosti loša, ali Srbin je daleko od svog najboljeg nivoa. Uz to nije 100 odsto spreman. Čini se i da nije u potpunosti uigran sa Alegrijevim timom, u kojem ni Di Marija ne uspeva da zasija" jasna je "Marka".

Međutim, kako vreme odmiče, u Juventusu sve manje imaju razumevanja za Srbina i postavlja se pitanje zbog čega mu ide slabije nego ranije.

"Gazeta" odgovor pokušava da nađe u treneru Alegriju.

- Posle 25 kola Serije A, Vlahović je postigao samo osam golova u 16 kola koliko je igrao, a osam kola je propustio zbog povrede. Poređenja radi, posle 23 odigrana kola u dresu Fiorentine, imao je na kontu 17 golova. Pad od kad je stigao u Juventus je očigledan: kad se pogleda kako je bilo pre godinu dana, on je do marta prošle godine na 31 utakmici u dresu Fiorentine i Juventusa postigao 20 golova, što je u proseku 0,65 golova po meču. Sada je dao deset golova u 24 utakmice, što je u proseku 0,42 gola po utakmici, znači za trećinu manje. Vlahović nije dao gol na poslednja četiri prvenstvena meča, a gol u dva uzastopna kola Serije A poslednji put je dao avgusta prošle godine - zaključuje "Gazeta".