07.03.2023.

16:46

Foto: printscreen

Sport

U RADNIKU BESNI POSLE MEČA SA ČUKARIČKIM, traže izuzeće Lazara Lukića

Surduličani su se danas oglasili saopštenjem, u kojem ističu da su drastično pokradeni u poslednjem odigranom Kolu Superlige, kada su poraženi od Čukaričkog (1:0) na Banovom Brdu.
Kao glavnog krivca označili su Lazara Lukića, koji je sedeo u VAR sobi. 


- U saopštenju koje smo izdali dan pre početka prolećne polusezone, obećali smo fudbalskoj javnosti u Srbiji da ćemo imenom i prezimenom imenovati svakoga ko pokaže nameru da nas ošteti. A ime i prezime sudije koji nas je drastično oštetio je Lazar Lukić. Najpre kao glavni sudija u utakmici protiv Kolubare, a onda i u ulozi arbitra u VAR sobi na meču protiv Čukaričkog. Na otvaranju prolećne polusezone u Lazarevcu poraženi smo  od Kolubare minimalnim rezultatom, a na tom meču glavni arbitar Lazar Lukić je u ranoj fazi utakmice propustio da pokaže direktan crveni karton igraču domaćih zbog namernog udaranja laktom našeg igrača Dušana Stevanovića. Zatim je, umesto prekršaja nad našim igračem Lazićem, dosudio prekršaj u korist Kolubare posle kojeg je postignut jedini gol na utakmici. Ako je neko pomislio da je sve što se dešavalo u Lazarevcu bila slučajnost ili stvar previda Lazara Lukića, posle utakmice na Banovom Brdu odigranoj prethodnog vikenda, dileme nema. Postoji očigledna namera da se Radnik saplete u borbi za opstanak i da mu se otme ono što je zaslužio na terenu. Javno tražimo od Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije da nam objasni kako je moguće da u duelu timova, od kojih se jedan bori za drugo mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona i drugog koji se bori za opstanak, delegiraju debitanta Predraga Janjuša? Njegove pogrešne procene mogli bismo pripisati mladosti i neiskustvu ili pritisku kojem je podlegao usled značaja utakmice - navodi se u saopštenju. 


Rukovodstvo Radnika direktno je prozvalo prvog čoveka Sudijske komisije Dejana Filipovića. Postavljeno mu je pitanje ko će snositi posledice ako Radnik nepravedno ispadne iz lige.
 

- Izostanak reakcija u dve sporne i ključne situacije na utakmici apsolutno pripisujemo očiglednoj nameri VAR sudije Lazara Lukića. Njegove odluke, odnosno neoglašavanje, direktno su uticale na krajnji rezultat. Pitamo predsednika Sudijske komisije Dejana Filipovića hoće li iko snositi posledice ako na kraju sezone Radniku za opstanak zafali bodova koliko nam je nepravedno oduzeto na terenu? Nećemo dozvoliti da naš trud, posvećen rad i velika uložena finansijska sredstva u formiranje tima, poništi namernim greškama Lazar Lukić. Konkretno, u finišu utakmice protiv Čukaričkog oštećeni smo u tri sutuacije. Ako su svi na tribinama i u TV prenosu videli da je korneru koji je prethodio golu našeg rivala prethodio i prekršaj nad našim igračem, kako to nije video Predrag Janjuš - pitaju se u Surdulici.

U narednom kolu Radnik će dočekati Javor i sve u klubu zanima imaju li pravo da se nadaju fer i poštenom suđenju.
 

- Ako su svi videli da je nakon kornera koji je prethodio golu našeg rivala, u našem kaznenom prostoru postojao očigledan prekršaj, kako to nisu videli Predrag Janjuš i Lazar Lukić? Ako je postojalo očigledno igranje rukom defanzivca domaćih u kaznenom prostoru, kako je moguće da to nisu videli Predrag Janjuš i Lazar Lukic iz VAR sobe? Zvuči li sumnjivo podatak da Radnik nije pobedio u poslednjih deset utakmica u kojima mu je (ne)pravdu delio Lazar Lukić? Zbog svega navedenog izričito tražimo izuzeće Lazara Lukića sa svih predstojećih utakmica Radnika. I za kraj, narednog vikenda u goste nam dolazi Javor. U prethodnom duelu odigranom u Ivanjici, takođe smo bili očigledno i drastično oštećeni, a u VAR sobi takođe je sedeo Lukić.
Gospodo iz Sudijske komisije, imamo li pravo na nadu da nam niko neće oduzeti ono što zaslužimo na terenu -
zapitali su se iz Radnika na kraju.