Autor: Informer.rs

08.03.2023.

12:57

Foto: printscreen

Sport

NEMCI PLJUJU SUDIJU, BURA U LIGI ŠAMPIONA: On je kriv za poraz, bezobrazan je! (FOTO/VIDEO)

Posle slavlja Nemaca u prvom meču sa 1:0, u revanšu su "plavci" trijumfovali golovima Sterlinga i Kaija Haverca sa 2:0 na "Stamford bridžu" i plasirali se u četvrtfinale.

- Sudija je krivi za naš poraz i tu nema mnogo priče. Svi su videli što je uradio, ko želi da vidi. Mislim da je bio bezobrazan prema nama  - bio je besan posle meča Emre Džan.

Buru je podigla odluka sudije Danija Makelija. U 53. minutu je Ben Čilvel centrirao, a u kaznenom prostoru je lopta pogodila Marijusa Vulfa u ruku. Sudija je svirao penal nakon VAR provere, a Haverc je iz prvog pokušaja pogodio stativu. Arbitar je naredio da se jedanaesteraca proveri, a kako je objasnio, to je uradio, jer je VAR pokazao da su prilikom izvođenja penala dva igrača Borusije prerano utrčala u kazneni prostor. Dosudio je novi penal.

Nemački fudbaler je iz popravnog opet šutirao u donji desni ugao, a lopta je ovog puta završila u mreži. To je razbesnelo igrače Borusije.

Na snimku se vidi da su igrači obe edkipe utrčali  u kazneni prostor, s tim da su igrači Čelsija prvi utrčali. U tome slučaju, pravila su jasna. Ako je penal promašen, a prvi su prestup napravili igrači ekipe koja ga je izvela, onda se dosuđuje slobodan udarac za ekipu koja se brani. Ako su prestup napravili igrači ekipe koja se brani i koja napada, onda se penal ponavlja. Isti epilog je i kada prvi prestupi igrač kluba koji se brani. Igrači Borusije optužili su sudiju da ih je žestoko oštetio.

Snimak pokazuje da su prerano u kazneni prostor utrčala i trojica fudbalera Čelsija, od čega dvojica na istoj strani. Bilo je evidentno da to rade samo oni, a ne i rivali. Dok su sa leve strane utrčala pre vremena dva igrača Borusije, ali je ispred njih bio jedan iz Čelsija.

- Mislim da je bio bezobrazan prema nama, ne razumem zašto je ponovio kazneni udarac s obzirom na to da je bilo mnogo igrača u kaznenom prostoru, i to ne samo iz Borusije. Makeli je imao pogrešan odnos prema nama tokom cele utakmice, nismo zaslužili ovakav opraštaj od Lige šampiona - rekao je razočarani Emre Džan nakon utakmice.

Reagovali su i na društvenim mrežama nemačkog kluba.

- Šta, molim!?

Ako se ne sećate, Sudija Dani Makeli nije priznao gol Kristijanu Ronaldu u Beogradu.  Smatrao je da je Stefan Mitrović izbacio loptu iz gola pre nego što je prošla gol liniju i to je izazvalo oduševljenje u publici. Čini se da je lopta ipak ušla u gol.