Autor: Informer.rs

10.03.2023.

12:48

Foto: Starsportphoto©

Sport

ŽELIMO DA OPSTANEMO U SUPERLIGI! Lalatović preuzeo Mladost GAT i poslao moćnu poruku!

Temperamentni stručnjak, koji je između ostalog vodio i Crvenu zvezdu, dolaskom u Novi Sad izjednačio je rekord Zorana Milinkovića po broju klubova čiji je bio trener.

Lalatović je u Mladost stigao svega nekoliko dana pošto se rastao sa niškim Radničkim, a tokom trenerske karijere je osim pomenutih klubova trenirao Voždovac, Napredak, Borac, Vojvodinu, Čukarički i Radnički Kragujevac.

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde u četvrtak je upoznao igrače i predstavio stručni štab, a u prvom obraćanju je poručio da je prvi cilj opstanak u Superligi.

Zadatak je zaista težak, za mnoge trenere možda i nedostižan, ali se ne plašim izazova. Ubeđen sam da postoji put do opstanka, ali isto tako verujem i u sebe. Imamo dobar igrački kadar, većinu momaka znam od ranije, pa smo već počeli da se pripremamo za važnu utakmicu sa Spartakom u Subotici - poručuje Lalatović.

Iako je u prethodnih nekoliko dana bilo spekulacija da se sa doskorašnjim klubom Radničkim rastao u lošim odnosima, on je to demantovao.

Saga s Radničkim je iza mene i reč je o klubu s kojim sam se rastao u dobrim odnosima. Nišlijama želim mnogo sreće u nastavku prvenstva i da ostvare sve što su zamislile, meni je sad izazov Mladost GAT. Vratio sam se u Novi Sad, što sam nebrojeno puta rekao, u grad koji mnogo volim - dodaje mladi stručnjak.

Informer

 

Klub iz Novog Sada objavio je da će Lalatovićevi pomoćnici biti Vidak Bratić, Milan Vještica, Milan Jovanić i Miljan Filipović.

Mladost GAT trenutno zauzima pretposlednje 15. mesto na tabeli Superlige sa svega 17 osvojenih bodova. Lalatović će debitovati u subotu, na gostovanju Spartaku u Subotici.