Autor: Informer.rs

11.03.2023.

07:52

Foto: AP PHOTO

Sport

DA NIJE BILO MAGLE, IZGUBILI BISMO OD ZVEZDE! Bivši as Milana uporedio meč sa Totenhemom sa onim iz Beograda!

Milan je među osam najboljih klubova Lige šampiona posle 11 godina, a Alberiko Evani, koji je sada pomoćnik selektora Italije Roberta Manćinija, blista zbog uspeha bivšeg kluba.

Razumeo sam kada je Paolo Maldini rekao da oseća uzbuđenja iz prošlosti, a mnogo je godina prošlo otkako smo bili protagonisti u Ligi šampiona. Milan je odigrao dobar meč protiv Totenhema od početka do kraja. Moglo je više u fazi napada, ali rizikovali smo malo, nagrada je da igramo u četvrtfinalu- rekao je Evani u intervjuu za Gazeta delo sport.

On je mečeve sa engleskim klubom uporedio sa dvomečom u drugom kolu Kupa šampiona 1989. sa Crvenom zvezdom.

Tada je u Milanu bilo 1:1, a u revanšu u Beogradu, magla je prekinula meč i spasla italijanskog giganta nakon što je Dejan Savićević postigao gol za 1:0! U ponovljenoj utakmici koja se igrala dan kasnije bilo je 1:1, a Zvezdin rival je prošao na penale (4:2) i te godine osvojio prestižni pehar.

- Mislim da bi ovaj meč mogao da bude ekvivalentan onom iz Beograda, koji nam je sve promenio. Da nije bilo magle, verovatno bismo izgubili od Crvene zvezde. Dan posle bili smo sasvim drugi tim, drugačiji, spektakularni! Ako Milan nastavi ovako hrabro, mogu da se takmiče sa svima, čak i onima koji su na papiru jači. Siguran sam da svi, uključujući i one bogate klubove, žele da izbegnu Milan. Zato što Milan ima igrače koji svakom mogu da otežaju. Posle teškog januara, našli su jedinstvo. Najgore je prošlo, sada će biti teško pobediti ih- zaključio je bivši reprezentativac Italije, Alberiko Evani.