Autor: Informer.rs

12.03.2023.

09:49

Foto: reuters

Sport

NAJLEPŠA PRIČA! Heroj! Dejvid Bruks pobedio rak i posle 525 dana se vratio fudbalu!

Bornmut je pobedio Liverpul sa 1:0 u utakmici 27. kola Premijer lige, a Bruks je meč posmatrao sa klupe. Posle herojske borbe i pobede vratio se treninzima i nema sumnje, uskoro ćemo ga ponovo videti na terenu. 

Njemu je krajem 2021. godine rečeno da ima kancer limfnog sistema, a bolest je otkrivena jer mu je posle jednog meča bilo vrlo loše. Velšanin je uspeo da pobedi opaku bolest i posle 525 opet deli savlačionici sa saigračima.

- Ovo je veoma teška poruka koju pišem. Dijagnostikovan mi je Hodžkinov limfom drugog stepena. Počinjem sa terapijama sledeće nedelje. Za mene i moju porodicu je sve ovo veliki šok, ali su prognoze pozitivne. Uveren sam da ću se oporaviti u potpunosti i da ću se vratiti na teren. Želim da se zahvalim doktorima, sestrama, konsultantima i svima koji su me tretirali sa puno profesionalizma, toplote i razumevanja u ovom periodu - rekao je Bruks kada je otkrio da je bolestan.

Informer

HEROJ GODINE, Dejvid Bruks

Bruks je deset godina bio u omladinskoj školi Mančester sitija, pa je prešao u Šefild junajted koji ga je poslao na pozajmicu u Halifaks. Posle jedne sezone otišao je u Bornmut u kome je od 2018. godine. 

- Želeo bih da se zahvalim neverovatnom medicinskom osoblju koje mi je pomagalo. Prošle nedelje sam se našao sa mojim lekarom i dobio sam završne testove. Oduševljeno mogu da kažem da je tretman uspeo i da sam sada potpuno zdrav. Neverovatno je ovo napisati i zahvalan sam svima na lepim željama i podršci tokom ovog teškog perioda.