Autor: Informer.rs

14.03.2023.

15:05

Foto: Starsportphoto©

Sport

GODINE USPEHA I NAPRETKA! Šurbatović predstavio IZVEŠTAJ O RADU za pretnodni period!

Izborna sednica Fudbalskog saveza Srbije na programu je danas u Staroj Pazovi, a prisutnima se uoči izbora obratio generalni sekretar Jovan Šurbatović koji je želeo da skrene pažnju na velike sportske uspehe ostvarene tokom prethodne četiri godine. 

- Prethodne godine obilovale su dobri rezultati, prevashodno A tima. Ostvarena su dva plasmana na Svetsko prvenstvo, u Rusiju i u Katar. Kroz dva ciklusa Lige nacija dospeli smo u elitu. Iz grupe C, ušli smo u grupu B, a sada smo i u grupu A. Mlada reprezentacija se plasirala na EP u Italiji, omladinci su igrali među osam najboljih u Slovačkoj, a kadeti su bili treći u Izraelu. Dakle - dobri rezultati u kontinuitetu. Ženska reprezentacija je savladala sedmostrukog prvake Evrope Nemačku, a reprezentacija do 17 godina plasirala se na Evropsko prvenstvo 2016. godine. Futsal reprezentacija se kontinuirano takmiči na velikim takmičenjima, a ono što nas čeka je E-fudbal, prvaci smo Evropi 2021. godine i vicešampioni godinu dana ranije. Klupski fudbal je 11. u Evropi, sa pet predstavnika u međunarodnim takmičenjima, prvak ide direktno u Ligu šampiona, a znate koliko je to važno - rekao generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije. 

Informer

Nastavio je Jovan Šurbatović u istom tonu da govori u svim uspesima koje je Fudbalski savez Srbije postigao tokom poslednje četiri godine. 

- Poslednje dve godine smo insistirali na borbi protiv nameštanja utakmica, ileganog klađenja i punoj regularnosti. Od 2016. do 2022. godine smo imali čak 93 prijave od UEFA protiv regularnosti, od toga 58 prijava idu na račun pet klubova. Uhvatili smo se u koštac sa velikim zlom, a moramo da konstatujemo da u poslednjih godina nemamo prijava, zahvaljujući i VAR-u koji smo uspešno implementirali. Veliki benefit za srpski fudbal je što su sve utakmice Superlige dopstupne u direktnom prenosu na TV Arena sport. Puna regularnost takmičenja dovela je do novih sponzora - jasan je bio Šurbatović. 

Informer