14.03.2023.

21:50

Foto: Reuters/Lee Smith

Sport

VERUJEM IGRAČIMA! Patrik Vijera: Moramo da igramo bolje i da pravimo više šansi

Kristal Palas je napravio niz od 11 utakmica bez pobede u svim takmičenjima,  u Premijer ligi je osvojio samo pet bodova u poslednjih 10 utakmica pa je na 11. mestu sa 27 bodova, tri više od zone ispadanja.

Londonska ekipa nije uputila šut u okvir gola u tri uzastopne utakmice i sa 21 golom ima četvrti najlošiji napad u Premijer ligi.

- Statistika, možete da je čitate kako vama odgovara i kako želite da šaljete te poruke. Jasno je da ne postižemo dovoljno golova, to je činjenica. Moramo da igramo bolje i da pravimo više šansi. Moramo više da radimo pred protivničkim golom, da ulazimo više u šesnaesterac, da dodavanja budu kvalitetna, ali i da promenimo razmišljanje - rekao je Vijera, preneo je Skaj.

On je dodao da ekipa dobro radi.

- Verujem u naš način rada. Verujem u sebe kao trenera, u igrače sa kojima radim svakodnevno. Kada pogledate stav i naporan rad koji smo prikazali protiv Sitija, to ne može da se dovede u pitanje. Znam ko smo, kao klub i kao ekipa i nastavićemo da se borimo - dodao je nekadašnji fudbaler Arsenala.

On je rekao da oseća pritisak kao i ostali treneri i da je to deo posla.

- Tabela ne laže, moramo da pobeđujemo, da igramo bolje i da postižemo golove. Verujem da imamo kvalitet da napredujemo - naveo je.

Vijera je prošle sezone predvodio ekipu do 12. mesta na tabeli sa 13 bodova od zone ispadanja i posle toga očekivanja su porasla.

- Kada ostvariš dobre rezultate u prvoj sezoni, ljudi od tebe očekuju da napreduješ, ali to nije uvek tako. Važno je shvatiti gde smo, šta želimo da ostvarimo i pravac kojim želimo da idemo. Trebaće vremena da postanemo konstantni i zbog toga je važno da ostanemo mirni, govorim o klubu, i da nastavimo da radimo i verujemo u igrače koje imamo rekao je Vijera.

Kristal Palas će u sredu igrati na gostujućem terenu protiv Brajtona, zaostalu utakmicu osmog kola Premijer lige.