Autor: Informer.rs

16.03.2023.

20:48

Foto: Tanjug/AP

Sport

VLAHOVIĆ ODVEO STARU DAMU U ČETVRTFINALE! Loto FEJENORDA! Sevilja jedva PREŽIVELA, Junajted rutinski sa Betisom!

Dugo je trajao post Dušana Vlahovića, nikako srpski fudbaler ne uspeva da pronađe formu nakon povrede zbog koje ga nije bilo na parketu gotovo mesec dana. Ipak, teško da je golgeter Juventusa mogao da izabere bolji momenat od današnjeg. Vlahović je doneo minimalnu pobedu Staroj dami protiv Frajburga i obezbedio Bjankonerima plasman u četvrtfinale Lige Evrope - 0:2. 

Istina, imao je Juventus danas veliku prednost u taboru Frajburga budući da je četa Kristijana Štrajha ostala sa igračem manje već u 44. minutu nakon neshvatljivog poteza Manuela Guldea. Nemac je u tom momentu dobio drugi žuti karton i skrivio penal koji je Vlahović pretvorio u gol, a samim tim i stavio tačku na dvomeč. 

Trijumf Juventusa potvrdio je Federiko Kijeza golom u petom minutu sudijske nadoknade!

Veliko "iznenađenje" je na svom terenu napravio Fejenord koji je sa 7:1 (3:0) deklasirao Šahtjor i tako nastavio pohod na sve trofeje u ovoj sezoni. Sastav Arne Slota pokazao je raskošan talenat i do nogu potukao nemoćne Ukrajince. 

Informer

Poveo je Fejenord posle samo devet mita golom Himeneza, a do poluvremena je kapiten Kokču sa dva gola potvrdio pobedu tima iz Roterdama. Nastavio je domaći sastav da gazi i u drugom poluvremenu, brodolom Šahtjora potvrdili su Idrisi, Danilo i Alireza Jahanbahš. 

Sevilja je nastavila da ređa katastrofalne rezultate, ali na sreću kluba iz Andaluzije današnji poraz ih neće skupo koštati. Fenerbahče je na svom terenu ostvario "Pirovu pobedu" - 1:0, ali to nije bilo dovoljno za plasman u četvrtfinale. 

Mančester junajted je upisao i drugu pobedu protiv Betisa, ovoga puta na gostovanju, a jedini gol postigao je Markus Rašford.