Autor: Informer.rs

17.03.2023.

19:05

Foto: Starsportphoto

Sport

ISTORIJSKI PROMAŠAJ BIBRASA NATHA! Izrealaca posle PET GODINA izdalo najpouzdanuhe ORUŽJE!

Režirali su fudbaleri Partizana novi šok svojim navijačima pošto su u Humskoj poraženi od poslednjeplasirane ekipe Superlige Srbije. Radnik iz Surdulice uzeo je meru crno-belima pošto je u prvom meču 27. kola slavio sa 1:2 (0:2). 

Utakmicu je, pored velikog broja šansi, obeležio i momenat iz 63. minuta koji će Stefan Ranđelović pamtiti do kraja života. Mladi golman Radnika ostaće upamćen kao prvi golman koji je u Srbiji uspeo da odbrani penal Bibrasu Nathu! 

Izraelac je šutirao u donji desni ugao, Ranđelović ga je pročitao i odbranio njegov udarac. Bio je to prvi promašaj Natha posle tri i po godine u dresu Partizana! Zanimljivo, to je i prvi penal koji je iskusni vezista crno-belih promašio još od 2017. godine kada ga je zaustavio golman Rubina Soslan Džanaev! 

Natho je do današnjeg penala 25 puta bio precizan sa kreča u dresu Partizana u svim takmičenjima. On je u dosadašnjem delu karijere 59 golova postigao "sa kreča", a promašio je samo osam (računajući i današnji). 

Zanimljivo, jedini golman koji je Nathu uspeo da odbrani dva penala je Aleksandr Belenov. Rus je zaustavio Izraelca 2015. godine na meču Kubana i CSKA, a potom i dve godine kasnije na meču Armejaca protiv Ufe.