Autor: Informer.rs

19.03.2023.

20:24

Foto: printscreen

Sport

MAKSIMOVIĆ I MITROVIĆ BOLJI U SRPSKOM DERBIJU! Sevilja tone ka DNU...

Mnogi su, nakon pobede Sevilje nad Almerijom, pomislili da je serija katastrofalnih rezultata gotova, ali je u Andaluziju iz Madrida stiglo novo otrežnjenje. Četa Horhea Sampaolija izgubila je od Hetafea 2:0 (0:0) u direktnom okršaju u borbi za opstanak. 

Slaba fudbalska predstava viđena je u Madridu, ali je utisak da je Hetafe zaslužio pobedu budući da je Munir El Hadadi jedini zapretio na današnjoј utakmici i tako doneo tri boda svom sastavu. Svemu je prethodila velika greška Đordana koji je predao loptu u noge Borhi Majoralu. On je poslao u peterac reprezentativcu Maroka, a nemoćan na gol-liniji bio je Nemanja Gudelj.  

Pre i posle toga gotovo ništa! Sevilja se mučila na sredini terena, ponovo je izostala kreacija, posebno nakon gola Munira El Hadadija kada su Andalužani krenuli na sve ili ništa budući da su im bodovi u borbi za opstanak neophodni. 

Pokušavao je Sampaoli izmenama da razmrda svoj sastav, na teren je postao En Nesirija, Susa i Rakitića odmah nakon gola El Hadadija, ali spasa nije bilo. Hetafe je pobedu potvrdio u 91. minutu golom Unaia. 

U sastavu Hetafea čitav meč na terenu proveo je Stefan Mitrović dok je Nemanja Maksimović zamenjen u 70. minutu. Sa druge strane, Nemanja Gudelj proveo je svih 90 minuta na terenu u dresu Sevilje, a golman Marko Dmitrović danas je osao na klupi.