Autor: Informer.rs

20.03.2023.

14:21

Foto: Starsportphoto©

Sport

ŠTA SE OVO DEŠAVA U SUPERLIGI SRBIJE? Još jedan trener ostao bez posla!

Dosadašnji trener Spartaka, Ljubiša Dunđerski podneo je neopozivu ostavku na to mesto iz, kako je sam naveo "ljudskih i moralnih razloga".

Klub iz Subotice je trenutno 13. na tabeli, u poslednjih pet mečeva imaju tri remija, po poraz i pobedu, a poslednja utakmica Ljubiše Dunđerskog na klupi tima bio je poraz od Radničkog iz Niša 1:0.  

Informer

 

- Doneo sam odluku nakon jučerašnjeg poraza i neprespavane noći da podnesem ostavku na mesto šefa stručnog štaba FK Spartak Ždrepčeva krv. Ostavku podnosim iz ljudskih i moralnih razloga, a pre svega jer osećam da više ne mogu da pomognem Spartaku u borbi za opstanak. Mislim da u pravo vreme podnosim ostavku, jer sledi pauza u prvenstvu, a samim tim će novi trener imati dovoljno vremena da se upozna sa igračima i promeni nešto u sistemu igre, a sve u cilju što bržeg opstanka Spartaka u Superligi. Zahvaljujem se upravi kluba i navijačima na dosadašnjoj podršci i razumevanju ovog mog čina. Napred Spartak- izjavio je Dunđerski. 

Subotičani se nalaze na tri boda više od zone ispadanja u kojoj su Mladost GAT, Radnik iz Surdulice i Mladost iz Lučana. Ostaje da se vidi ko će naslediti Dunđerskog i probati da obezbedi opstanak u eliti.

Inače, Novi Pazar je juče ekspresno reagovao nakon odlaska Aleksandra Stankovića i doveo na njegovo mesto Feđu Dudića.  Nedavno je i Mladost iz Novog Sada zapala u krizu, vezali su četiri poraza, pa je doskorašnji šef struke Ljubomir Ristovski napustio kormilo, a nasledio ga Nenad Lalatović. Ljubitelji fudbala u Srbiji sve teže mogu da "pohvataju" trenersku vrtešku koja nikako da uspori.

Nedavno je trener TSC-a, Žarko Lazetić, održao emotivnu konferenciju za novinare i govorio o položaju trenera Superligi. On se osvrnuo na najavu odlaska svog kolege iz Mladosti Dragiše Žunića, na nedavni rastanak Vojvodine i Milana Rastavca, kao i na odlazak Aleksandra Stankovića iz Novog Pazara.

- Pre priče o utakmici reći ću ono što sam video, da Stanković više nije trener Pazara, čujem šta Žuna govori, Vojvodina je smenila Rastavca, koji je doneo svežinu u srpski fudbal, pojavom i ophođenjem, kao i Žuna i Stanković trener meseca. To nema smisla i ne vodi ničemu. Gde je kraj tome? Da li novo rukovodstvo FSS može da nekako stane na put tome? Mi treneri takođe živimo taj fudbal, dajemo najviše od sebe i nije mi tu ništa jasno oko tih ljudi koji menjaju i šta time dobijaju. Da ne pričam koliko je bilo smena u nekim klubovima, što je prosto neverovatno. Imamo Radnički Kragujevac, koji je ispoštovao svog trenera i vidimo kako im se vratilo, a imali su lošu seriju rezultata- rekao je Lazetić.