Autor: Informer.rs

21.03.2023.

12:54

Foto: Starsportphoto

Sport

MAJKO, SRBIJA ZOVE! Novi reprezentativac naše zemlje oduševio navijače porukom! (FOTO)

Mladi fudbaler (20) rođen u Berlinu, prihvatio je poziv Fudbalskog saveza Srbije i stavio se na raspolaganje selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju, iako je bio član mlađih kategorija selekcije Nemačke.

Sada je objavom "kupio" navijače naše zemlje, a tekst je napisao na nemačkom.
 

- Poslednjih nedelja bavio sam se pitanjem koje mi je veoma važno o mojoj sportskoj budućnosti. Posle brojnih razgovora sa porodicom, prijateljima, a posebno trenerom Draganom Stojkovićem, odlučio sam da igram za reprezentaciju Srbije, a time i za domovinu svojih roditelja. Moja porodica i ja smo izuzetno ponosni na imenovanje, jer je to ujedno i nagrada za moja dostignuća. Moj cilj je i ostaje EP 2024. Pokazana mi je jasna perspektiva i osećaj da mogu odmah da odigram važnu ulogu. Spreman sam da dam sve od sebe i jedva čekam da prvi put budem na terenu sa timom! Uvek mi je bila čast da budem deo reprezentacije Nemačke i hvala vam na vremenu koje sam mogao da doživim u različitim timovima. Veliko hvala i poštovanje posebno Antoniju Di Salvu na poverenju - naravno da ću držati palčeve za momke! Sada je vreme da se ostvari veliki san - Majko, Srbija zove - napisao je Lazar Samardžić u emotivnoj prouci!

Prošao je novi Piksijev pulem omladinsku školu Herte, za koju je i debitovao, da bi potom postao član Lajpciga odakle je otišao u Udineze. Dugo se pričalo za koju će reprezentaciju nastupati, ipak srce je presudilo.