Autor: Informer.rs

22.03.2023.

15:39

Foto: FSS

Sport

IMAMO VELIKE ŠANSE DA SE PLASIRAMO NA EP U NEMAČKOJ! Grujić i Milenković pred start kvalifikacija! SVI ZAJEDNO DA SE BRANIMO I NAPADAMO!

Srbija će u petak u Beogradu igrati sa Litvanijom, dok će tri dana kasnije gostovati Crnoj Gori u Podgorici.

- Bila su velika očekivanja u Kataru, mogli smo i više da pružimo, nismo uspeli, to ostaje iza nas i okrećemo novu stranicu. Pred nama su kvalifikacije za EP, nema lakih utakmica, u svaki meč moramo ući sa verom u sebe i maksimalnom koncentracijom. Mislim da imamo dobre šanse da se kvalifikujemo, verujem da možemo da ponovimo igre iz kvalifikacija za SP - rekao je Milenković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Fudbaler Porta i reprezentativac Srbije Marko Grujić je istakao da je igračima bilo potrebno vreme da prebole neuspeh na SP u Kataru.

- Sigurno da smo svi očekivali više na SP, trebalo je vremena da prebolimo taj neuspeh. Sada smo svi tu na novom početku, željni i motivisani da uspemo u novom cilju i ostvarimo plasman na EP - rekao je Grujić.

Informer

Milenković je istakao da reprezentativci Srbije veruju u sebe i kvalitet koji imaju.

- Nemamo strah od rivala, iskreno igrali smo i protiv jačih selekcija pa smo uspevali da se izborimo i pronađemo put do uspeha. Sve poštujemo, svakog rivala, ali znamo koliko možemo i šta želimo - izjavio je Grujić.

Naša reprezentacija je poslednji put na EP igrala 2000. godine.

- Kad počne utakmica niko o tome ne razmišlja. To je činjenica koja nije prijatna kada pričamo pre utakmice, ali kad počne meč onda mislimo samo kako da pobedimo i osvojimo tri boda -iskreno je odgovorio Grujić.

Selektor Srbije Dragan Stojković izjavio je da će akcenat biti na većoj koncentraciji u odbrani.

- Svi igramo i odbranu i napad, dali smo mnogo golova u prethodnim utakmicama, a sigurno da moramo imati još bolju koncentraciju kako bi poboljšali igru u fazi odbrane. Postižemo mnogo golova, ako bi popravili i odbranu bilo bi dobro za sve - istakao je Milenković.

Grujić je naveo da je veruje da će Srbija poboljšati igru u odbrani.

- Akcenat je ovih dana bio i rad na tom defanzivnom planu. Imamo dobru ofanzivu, postižemo mnogo golova, stvaramo veliki broj šansi, sada samo još da zategnemo igru u defanzivi i biće sve kako treba. Moramo svi zajedno da se branimo i svi zajedno da napadamo, što pre usvojimo te stvari, bićemo još bolji - rekao je Grujić.

Informer

Srbija se nalazi u grupi G kvalifikacija za EP 2024. sa Litvanijom, Crnom Gorom, Bugarskom i Mađarskom.

Milenković je izjavio da očekuje podršku navijača u narednom kvalifikacionom ciklusu.

- Na nama je da na najbolji način predstavljamo svoju zemlju, pružimo svoj maksimum, a to će verujem narod da prepozna -dodao je igrač Fiorentine.

Grujić je na kraju istakao da fudbaleri Srbije moraju podršku da zasluže igrom i rezultatima.

- Svaka podrška nam znači, trudićemo se da pobedimo Litvaniju, zatim i Crnu Goru, a onda će i podrška biti bolja u junu kada nastavljamo put ka Nemačkoj - zaključio je Grujić.