Autor: Informer.rs

23.03.2023.

16:24

Foto:

Sport

PIKSI SPREMA IZNENAĐENJE LITVANCIMA! Gudelj novi KOMANDANT odbrane!?

Rešio je Dragan Stojković Piksi da napravi određene rezove uoči starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Na spisku nema Stefana Mitrovića, Miloš Veljković je povređen te se očekuje da mesto u srcu srpske odbrane zauzme Nemanja Gudelj. 

Reprezentativac Srbije već neko vreme u Sevilji obavlja sličnu ulogu, a mnoge je iznenadilo što je na spisku predstavljen kao odbranbeni igrač. O tome je na konferenciji za medije uoči duela sa Litvanijom govorio i selektor Dragan Stojković Piksi. 

- Gudelj je kvalitetan i veoma iskusan igrač. Pokazao je da može da igra na nekoliko pozicija u timu, zahvalan je fudbaler i u veznom redu i u odbrani. Možda bi mogao i kao napadač, samo što ga još niko nije tu probao - rekao je Dragan Stojković Piksi. 

Informer

Nije želeo srpski selektor da otkriva karte pred duel sa Litvancima, ali je istakao da je Gudelj u Sevilji pokazao da se sjajno snalazi i u odbrani. Upravo to bi moglo da bude Piksijevo taktičko iznenađenje. 

- On u Sevilji duže vreme igra odbrambenog igrača i to jako kvalitetno. Izuzetno je koncentrisan na ulogu koju mu trener da. Videćemo na kojem će mestu biti. Meni je lakše kada imam na raspolaganju dve opcije. Na spisku je stavljen u odbranu možda zbog uloge koju ima u klubu, ali dobro je što može da pokrije obe uloge - podvukao je Piksi.