Autor: Informer.rs

26.03.2023.

23:56

Foto: Tanjug/AP

Sport

JURILI SU ME KOLIMA, PRETILI PORODICI! Romini HULIGANI urnisali REPREZENTATIVCA Italije!

Stigao je Nikolo Zaniolo na Olimpiko kao naslednik Frančeska Totija. Italijan koji će tokom naredne decenije predvoditi Romu u pohodu na evropske trofeje, ali se zbog učestalog broja povreda plan Vučice izjalovio. Zbog toga, uprava je rešila da ga proda, ali ni to nije išlo kako su na Olimpiku zamisili. 

Imao je zimus Zaniolo na stolu ponudu Bormuta koju je odbio, a onda je prisiljen da ode u Galatasaraj. Roma je na ime obeštećenja zaradila "samo" 15.000.000 evra, a ukoliko Italijan ispuni očekivanja kroz bonuse cifra može da skoči i na 29.500.000 evra. 

- Govorili su mi da u klubu da sam predvodnik, lider, a umesto toga uvek sam osećao da me doživljavaju kao kapitalnu dobit. Dve godine mi se pričalo da je spreman novi ugovor. U januaru prošle godine potpisao bih za samo malo više novca nego što sam zarađivao, jer sam se osećao dobro u Romi i jer sam znao da postoje problemi sa finansijskim fer-plejem. Dosadilo mi je toliko mnogo priče, a malo dela. Nisu samo Bornmut i Galatasaraj bili zainteresovani, ali zbog neprihvatanja ponude iz Engleske sam izbačen i navijači su mi se naklatili na grbaču. Neki su me jurili kolima, drugi mi dolazili ispred kuće. Moja porodica i ja smo bili uplašeni, osetili smo se da smo sami. To su besni ljudi sa kojima ne možete da razgovarate. Tih dana isključio sam mobilni telefon jer je stizalo mnogo loših poruka - rekao je Nikolo Zaniolo za "Gazzetu dello Sport". 

Po prvi put je Italijan govorio o temi odlaska iz Rome, a želeo je da iskoristi priliku i "kritikuje" saigrače koji ga nisu podržali u teškom periodu. 

- Bio sam razočaran gotovo svim saigračima. Ne bih da imenujem, ali pričali da smo braća, a onda me nisu ni pozdravili kada sam odlazio. Ipak ne mislim da ću imati problema u reprezentaciji. Možda neko ima problem sa mnom, ali ja ga nemam ni sa kim. Oni kojima savest nije čista, svesni su toga - dodao je Italijan. 

Informer

Selektor Roberto Mančini nije ga uvrstio u tim  za početak evropskih kvalifikacija, a na to je učestvovala povreda zbog koje ga nije bilo na terenu gotovo tri meseca. Ipak, Azuri itekako računaju za Zaniola.

- Bio sam van terena tri meseca i potrebno mi je dosta rada. Razgovarao sam sa Salsanom, zamenikom trenera koji mi je rekao da ne brinem, da me prate i da će stvari doći na svoje kada budem potpuno spreman. Voleo bih da budem tu za finale lige nacija. Jako mi je stalo do reprezentacije, ne postoji ništa lepše od toga da predstavljaš Italiju - podvukao je Italijan.