Autor: Informer.rs

27.03.2023.

11:15

Foto: printscreen Twitter

Sport

STALO MU JE SRCE, 5 MINUTA SU GA VRAĆALI U ŽIVOT! Oglasio se doktor koji je spasio Gudelja: Da je bila druga situacija...

Na stadion u je zavladao muk, svi su se uhvatili za glavu. Gudelj prvo nije davao znake života, ali je lekarska ekipa brzo reagovala i posle nekoliko minuta reanimacije uspela da ga povrati još dok je bio na nosilima.

Dragi, kad je došao sebi, tražio je da se vrati u igru, ali mu lekari nisu dozvolili, pa je kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu, gde je proveo noć i jučerašnji dan zbog detaljnih ispitivanja. Direktor medicinske službe otkrio je da je reanimacija trajala 300 sekundi, odnosno pet minuta, što je opasno jer može da ostavi oštećenja na mozgu. Da ishod ne bude ovakav najviše su zaslužni lekari iz medicinskog tima Kordobe.

- Da mu se to dogodilo u nekoj drugoj situaciji, možda ne bismo pričali o istom ishodu - rekao je medijima Žoze Bretones, direktor medicinske službe Kordobe nakon što je spasao život srpskom defanzivcu.

Informer

Gudelj 300 sekudni bio bez svesti

On je bio u timu koji čine Antonio Eskribano, Martin Luna, kardiolog Hose Marija Segura i doktorka Veronika Arojo. Zahvaljujući njihovoj ekspresnoj rekaciji spasen je život srpskom fudbaleru. Kardiovaskularnom masažom i reanimacije defibrilatorom su započeli spasavanje, pa je na sreću naš fudbaler u svesnom stanju napusti stadion. 

Dragi Gudelj je na Instagramu objavio fotografiju iz bolnice na kojoj je nasmejan, dok se njegov brat Nemanja zahvalio svima na pomoći.

"elim da izrazim iskrenu zahvalnost u moje ime i u ime moje porodice za ljubav i brigu koju su pokazali prema zdravstvenom stanju Dragija. Život mog brata i dalje kuca, zahvaljujući hitnoj intervenciji medicinskog osoblja Kordobe, posebno pominjeno doktore Hose Migela Bretonesa, Antonija Eskribana i Martina Lunu, fizioterapeute Aleksa Ruedu i Frana Plazu, asistencije u bolnici, kao i doktorki Veronici Arojo kao i kardiologu Hose Mariji Seguri. Ne zaboravljamo i sve ostale medicinske radnike koji su pomogli u bolnici Kraljica Sofija u Kordobi. I pored teške situacije, osetili smo podršku i ljubav, nikada to nećemo zaboraviti. Na kraju, hvala belo-zelenim navijačima, za svaku pesmu podrške i što ste učinili da vas Dragi voli još više. Prav ratnik sada stoji. Jer kažu da nikada ne odustaje. Hvala", napisao je Nemanja Gudelj na Instagramu.