28.03.2023.

17:50 >> 16:11

Foto: Reuters

Sport

NOVO PRIZNANJE ZA ARGENTINCA! MESI dobio STATUU u muzeju

Kapiten "gaučosa" ovekovečen je u zvaničnom muzeju Južnoameričke federacije (CONMEBOL), a njegova statua postavljena je pored dvojice legendarnih asova - Brazilca Pelea i zemljaka Dijega Armanda Maradone. Sjajni ofanzivac ušao je u odabrano društvo zato što je sjajnim partijama predvodio svoju reprezentaciju do titule na Mundijalu u Kataru 2022, kao i na Kupu Amerike 2021. godine.

Informer

 

Pored toga, osvajač sedam Zlatnih lopti dobio je i replike trofeja namenjenih prvaku sveta i Južne Amerike, koje će trajno ostati u njegovom vlasništvu.

"Hvala CONMEBOL-u za ukazanu čast i ovaj prelepi trenutak. Bilo je posebno i uzbudljivo", napisao je Mesi na svom Instagram profilu, uz fotografije sa zvaničnog otkrivanja statue.

Inače, Leo će večeras, na prijateljskom meču sa Kurakaom u Santjagu del Esteru (01.30), imati priliku da ostvari još jedan jubilej u dresu sa državnim grbom. Na nedavnom duelu sa Panamom stigao je do 800. gola u karijeri, a sada će pred domaćim navijačima juriti 100. pogodak za nacionalni tim.

"Nikada nisam sanjao, ni razmišljao o tome da bih mogao da stignem ovako daleko. Ponosan sam na sve uspehe. Kao mali sam maštao samo o tome da radim ono što najviše volim, a to je da igram fudbal. Imao sam dug put, mnogo teških odluka, uspona, padova, pobeda i poraza, ali sam se uvek trudio da gledam napred. Na kraju, najvažnije je da ne odustajete od svojih snova i da uživate u igri, jer ništa lepše od toga ne postoji", poručio je Mesi.