Autor: Informer.rs

04.04.2023.

07:59

Foto: Tanjug/AP

Sport

MESI GUBI 200.000.000 EVRA! Pukla tikva, Argentinac napušta PSŽ!

Navodno razgovori Argentinca i čelnika kluba traju mesecima, a Mesi bi trebalo da napusti klub kao slobodan igrač.

Mesi je stigao na "Park prinčeva" pre dve godine, a potpisao ugovor na dve plus jednu godinu koji mu garantuje platu od 41.000.000 evra neto po sezoni. Dogovoreno je da treća godina u ugovoru bude opciona i da obe strane imaju pravo da ne nastave saradnju. Takođe, garantovan mu je  bonus za lojalnost od 78.000.000 evra ako aktivira treću godinu ugovora, kao i bonus od 115.000.000 evra ako potpiše novi ugovor bar do 2025. godine.

Međutim, Argentinac nije baš rad da ostane u Parizu, posebno za manju platu. S druge strane, PSŽ sada nudi Mesiju da ostane u Parizu ako smanji platu za četvrtinu jer francuski klub mora da redefiniše budžet za plate zbog finansijskog fer-pleja. Doveli su Parižani Mesija kako bi se domogli Lige šampiona, ali su  dve godine zaredom ispadali u osmini finala, pa se sada spremaju za život bez Argentinca. Razočarani su u Mesija i navijači PSŽ-a, smatraju da ne pruža onoliko koliko u reprezentaciji, pa je pre nekoliko dana izviždan. Pošto po svemu sudeći neće doći do nastavka saradnje Mesi će ostati bez 200.000.000 evra na ime bonusa.

Informer

 

- Mesiju bih otvoreno poručio da nakon ovoga napusti PSŽ. Takve stvari su nedopustive. Ovaj klub nije fudbalski klub, to je klub za penzionere. Nijedan igrač nije napredovao otkako je došao u PSŽ. Da li Mesi i za to kriv? On je majstor sa čarobnim štapićem, ali nije na njemu da oko sebe ima igrače koji se iole trude. Navijači ne shvataju da morate da imate tim oko Mesija. - rekao je slavni francuski reprezentativac Emanuel Peti.

Informer

 

Mesi će bez problema brzo naći novi posao. Barselona želi da ga vrati, mada je pitanje da li može da ga plati. Takođe, opcija su američka MLS liga i Saudijska Arabija gde bi ga bogati Al Hilal platio slično kao Al Nasr što je platio Kristijana Ronalda. Najveći klub Saudijske Arabije, Al Hilal, koji je inače i najveći rival Al Nasra, pripremio unosan ugovor za Lionela Mesija. Argentinac na stolu ima ugovor vredan 300 miliona evra od strane Saudijaca.