Autor: Informer.rs

04.04.2023.

13:50

Foto: printscreen

Sport

ZBOG ISTINE U ZATVORU! NENAD LALATOVIĆ: Ovo je Vučkova borba za sve nas, ubeđen sam da će izdržati! (VIDEO)

Glavni i odgovorni urednik Informera, Dragan J. Vučićević, osuđen je na kaznu od šest meseci zatvora zbog verbalnog delikta, tačnije tvitova o novinaru i nekadašnjem direktoru Televizije N1 Jugoslavu Ćosiću, a podrška mu stiže sa svih strana.

U video obraćanju Vučićeviću, Lalatović ga je zamolio da izdrži, iako zna da mu nije lako.

- Video sam šta se desilo Draganu J. Vučićeviću, velikom novinaru i još većem čoveku. Umesto da na današnji dan bude pored svoje šestoro dece i svoje supruge, on trune u zatvoru i to samo zato što je rekao istinu. Ubeđen sam da će izdržati - kaže Lalatović.

On se nada da će Vučkov čin imati uticaja da se izmene zakoni, kako niko više ne bi išao u zatvor zbog izgovorene ili napisane reči.

- Vučko, ja znam da se ti ne boriš samo za sebe, već se boriš za sve nas, da bismo imali pravo da kažemo ono što mislimo, a to je istina. Molim te ovoga puta da izdržiš i da pobediš. Izdrži Vučko, to ti želi tvoj Nenad Lalatović - zaključio je trener novosadske Mladosti. 

Informer

 

Odmah po ulasku u zatvor Vučićević je obavestio upravu da neće uzimati hranu do ispunjenja njegovih zahteva, a to su revizija sudskog postupka u kojem je politički osuđen po krivičnoj tužbi Jugoslava Ćosića i pokretanje inicijative za dekriminalizaciju uvrede.

- Idem na robiju za sve novinare i građane koji bi, kao ja, mogli da budu osuđeni zbog izgovorene reči - rekao je Vučićević neposredno pred ulazak u zatvor.

Redakcija Informera pokrenula je onlajn peticiju sa ciljem da uvreda više ne bude krivično delo i da se više nikad u Srbiji ne ponovi da jedan novinar ode u zatvor zbog izgovorene ili napisane reči.

Peticiju možete potpisati klikom OVDE.