Autor: Informer.rs

05.04.2023.

22:43

Foto: Reuters

Sport

TADIĆ HEROJ AJAKSA! Kopljanici slavili u KLASIKERU i plasirali se u FINALE! (VIDEO)

Mnogi smatraju da je u holandskom fudbalu sve sjajno i bajno, ali je istina daleko od toga. Veče za nama obeležio je meč polufinala Kupa Holandije između Fajenorda i Ajaksa u Roterdamu, a utakmica je sredinom drugog poluvremena prekinuta nakon što je asu Kopljanika Dejvi Klasenu rabzijena glava. Nakon pauze koja je trajala oko pola sata utakmica je nastavljena, a gosti iz Amsterdama slavili su sa 1:2 (1:1). 

Heroj pobede bio je srpski reprezentativac Dušan Tadić. Kapiten Ajaksa postigao je sjajan gol u 14. minutu koji je najavio pobedu Kopljanika, ali je već do poluvremena Fajenord preko Himeneza uspeo da izjednači. 

Raspalilo je to atmosferu među vatrenim pristalicama domaćina na De Kajpu, nadali su se navijači Fajenorda da će njihovi miljenici doći do kompletnog preokreta, ali je meč otišao u potpuno drugom smeru. 

Dejvi Klasen je u 51. minutu doneo novo vođstvo Ajaksu, a deset minuta kasnije meč je prekinut. Svemu je prethodila "tuča" Dušana Tadića i Ozana Kokčua, nakon čega su predmeti počeli da uleću na teren, a jedan je pogodio strelca drugog gola. 

Navijači Fajenorda počeli su da divljaju, upaljeno i nekoliko desetina baklji zbog čega je glavni sudija Lindout morao da pošalje igrače u svlačionicu. Kada je nastavljena, promene rezultata nije bilo.