Autor: Informer.rs

05.04.2023.

23:26

Foto: Tanjug/AP

Sport

KULJAJU TEŠKE REČI, GROM IZ VEDRA NEBA! Legenda Sampdorije udarila na Srbina! DEJAN STANKOVIĆ? TREBALO GA JE SMENITI! Tu nije stao, ima još!

Tako je legenda Sampdorije, Pjetro Vjerhovod, koji je 12 godina nastupao za Sampdoriju odlučio da govori o stanju u Sampi.

- Opstanak zavisi isključivo od Specije koja sada ima 25 bodova. Izračunao sam, ako Specija pobedi još 3-4 utakmice, malo će tu moći da se uradi. Sampdorija će, u tom slučaju, morati da pobedi sedam ili 10 utakmica - kaže Vjerhovod.

Smatra nekadašnji slavni italijanski štoper da je klub trebalo da u borbu za opstanak uđe sa drugim trenerom.

- Stanković? Ja ga ne bih doveo jer mu je trebalo dva meseca da u potpunosti razume kako stvari stoje u ligi, potom pogledajte njegov prosek osvojenih bodova. Đampaolo (prethodnik, prim. aut) je imao više od njega. Povrh svega, nije bilo pomaka u igri i trebalo je da bude smenjen još pre dva meseca jer ni tada nije bilo rezultata. Znam da je loše ako menjate 2-3 trenera za sezonu, ali ako želim spas, menjao bih - nije štedeo kritiku Vjerhovod Stankovića i dodao je:

- Šta je doneo timu? Ekipa možda igra bolje, ali to me ne zanima. Ako želim da spasim sebe i tim ispadanja, više bih voleo da ekipa ne igra lepo za oko, ali da pobeđuje -  rekao je Italijan.