Autor: Informer.rs

06.04.2023.

08:17

Foto: printscreen

Sport

BURA U HOLANDIJI, TADIĆ OPTUŽEN ZA RASIZAM! Umalo prebio Turčina, pa mu poručio da jede travu! (VIDEO)

Jedan navijač je tokom meča razbio glavu Dejviju Klasenu iz Ajaksa, a onda su se u klinču našli kapiteni dva tima - Dušan Tadić i Orkun Kokču.

I nedavno su bili u centru pažnje, jer je Kokču odbio da pruži ruku Tadiću. Bilo je napeto od starta utakmice, a kulminacija je usledila u 61. minutu. Posle jednog žestokog duela, Tadić je oborio Turčina, unosili su se u facu jedan drugome, a onda je Srbin rukama nešto signalizirao što su mnogi protumačili kao rasističku uvredu. Jedva su smirili tenzije igrači jednog i drugog tima, bukvalno su držali Tadića i Kokčua, koji su želeli fizički da se obračunaju. U jednom momentu je Srbin Kokčuu poručio da "jede travu", zbog njegovog konstantnog simuliranja, pa je potez Tadića bio glavna tema na konferenciji za medije posle utakmice.

Informer

 

- Takve mečeve igrate na ivici žileta. Onda se dešavaju ovakvi nemiri, to se dešava često. Ne bi trebalo da to bude veće nego što jeste - rekao je Kokču.

Kapiten Fejenorda je jasno odgovorio na pitanje da li ga je Tadić vređao: 

- Ne. To je bilo normalno - kazao je Kokču, a onda dodao da mu se ipak nije dopalo ono što mu je Tadić gestikulirao.

- Nešto je pokazao, ne znam šta je mislio time. Svakako mi se nije dopalo, videli ste po mojoj reakciju. Ali, ne znam šta je tačno rekao i kakva je to tačno gestikulacija bila. 

Kokču kaže da je gledao snimak sukoba kada su se glave "ohladile" i ističe kako su obojica "planula u trenutku".

- U meču ne razmišljate tako jasno, jer ste puni adrenalina. Samo želite da završite utakmicu po svaku cenu. Ako posle dobro razmislite, znate da ovo ionako ne pripada stadionu. 

Tokom gužve je Klasen dobio udarac u glavu pa je krvario. 

- Nisam to odmah shvatio. Mislio sam da problem gužva, a onda sam malo burno reagovao na sudiju. Posle toga sam video da je Klasen pogođen. Naravno da se sada priča o tome. Ovo ne želite nikome i ovo ne pripada tako sjajnom meču.