Autor: Informer.rs

06.04.2023.

20:24

Foto: printscreen

Sport

JAVIO SE INFANTINO! ŽESTOKO KRITIKVAO HOLANĐANE! Takvom HAOSU nije mesto u FUDBALU!

Veliki skandal dogodio se tokom utakmice holandskog Kupa između Fejenorda i Ajaksa. Meč je prekinut u 63. minutu nakon što su se fizički sukobili Dušan Tadić i Ozdžan Kokču zbog čega su navijači domaćeg tima gađali fudbalere Ajaksa, a jedan od predmeta pogodio je Dejvija Klasena i razbio mu glavu. 

Prekid je trajao oko pola sada budući da su pristalice Fejenorda nastavile da prave haos, a iznad terena se podigla dimna zavesa zbog pirotehničkih sredstava. Čitava Evropa videla je užasne scene iz Roterdama što je bio jasan znak za Đanija Infantina da se oglasi i osudi ponašanje navijača. 

Informer

- Ovakvim događajima apsolutno nema mesta u fudbalu, bilo na terenu ili van njega! Događaji poput onog sa Klasenom tokom polufinala Kupa Holandije nemaju mesta u našem sportu i u našem društvu. Tokom fudbalske utakmice svi igrači moraju da budu sigurni da mogu bezbedno da odigraju meč. Pozivam nadležne da osiguraju da se svi mečevi bezbedno odigraju - rekao je Infantino o dešavanjima na De Kajpu. 

Utakmica je završena pobedom Ajaksa od 2:1, a bili su Dušan Tadić i Dejvi Klasen. Finale holandskog Kupa na programu je 30. aprila, a rival Kopljanicima biće PSV.