Autor: Informer.rs

06.04.2023.

23:10

Foto: Tanjug/AP

Sport

ANTI LACIO KLAUZULA! Pedro plaća ROMI MILION evra!?

Leto 2021. bilo je istorijsko za Rim budući da je prvi put još od 1985. godine jedan igrač iz Rome prešao direktno u tabor najvećeg rivala - Lacija. Pedro nije bio u planovima Žozea Murinja što su Nebeskoplavi iskoristili i potpisali sa Špancem jednogodišnji ugovor. 

Nekadašnji fudbaler Barselone i Čelsija igra sjajno ove sezone i jedan je od najzaslužnijih što se Lacio bori za plasman u Ligu šampiona. Zbog toga, na Olimpiku žele da mu ponude novi ugovor, ali će on morati da ispoštuje klauzulu koju ima sa Vučicom. 

Naime, Pedro će u slučaju da prihvati novi ugovor Lacija morati da plati Romi oko milion evra obeštećenja. Italijanski mediji preneli su da klauzula postoji samo u slučaju da igrač direktno iz Rome pređe u Lacio, dakle, Vučica bi mogla da se opari i to iznenada. 

Informer

Španac je dva dana pošto je potpisao ugovor debitovao golom za Lacio. Mesec dana nakon toga postigao je drugi gol i to baš na utakmici protiv Rome što mu navijači Vučice nikada nisu zaboravili. Zanimljivo, Španac je tek treći igrač u istoriji koji je postizao golove za oba kluba u rimskom derbiju. 

Pedro je pre Rome nastupao za Čelsi i Barselonu, bio je reprezentativac Španije od 2010. do 2017. godine i u dresu Furije odigrao je 65 utakmica uz 17 postignutih golova. Ove sezone za Lacio nastupao je 36 puta, a sedam puta se upisao u listu strelaca .