Autor: Informer.rs

06.04.2023.

18:42

Foto:

Sport

KRAH VELIKOG DINAMA! Zagrepčani ISPALI iz KUPA pa smenili trenera!

Nedavno je kontroverzni fudbalski radnik Zdravko Mamić najavio krah zagrebačkog Dinama, a sada se njegove reči potvrđuju na terenu. Modri se nalaze u seriji loših rezultata i jedini razlog što su još uvek na čelu NHL-a je činjenica da su rivali daleko slabije otvorili sezonu. 

Ipak, uprava Dinama Čačiću nije mogla da oprosti eliminaciju u Kupu. Modre je izbacio Šibenik golom Duje Čopa u sudijskoj nadoknadi, a već danas stigla je i kazna za trofejnog stručnjaka koji je i zvanično završio drugi mandat na Maksimiru. 

- Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Čačiću na ostvarenim rezultatima i želimo mu sreću u budućnosti. Klub će o daljim potezima blagovremeno obavestiti javnost - navodi se u saopštenju Dinama. 

Informer

Čačić preuzeo je klupu hrvatskog šampiona u aprilu 2022. godine. Uspeo Hrvat da uvede Dinamo u Ligu šampiona gde je slavio protiv Čelsija, a tokom godinu dana upisao je 30 pobeda, deset remija i devet poraza sa Modrima. 

Bio je to drugi mandat za Čačića na klupi najtrofejnijeg hrvatskog kluba, pošto je već vodio Dinamo u sezoni 2011/2012. Ime njegovog naslednika još uvek nije poznato, ali je izvesno da na Maksimiru neće žuriti budući da je sezona gotova. Dinamo ima sedam bodova više od drugoplasirane ekipe u NHL-u i realne šanse da odbrani krunu.