Autor: Informer.rs

09.04.2023.

19:28

Foto: Tanjug/AP

Sport

FIRMINO OČUVAO NADU LIVERPULA! Arsenal se OKLIZNUO na Enfildu!

Nakon devedeset minuta paklenog fudbala na Enfildu, utisak je, da rezultatom niko neće biti zadovoljan. Minuti su delili Arsenal od pobede protiv Liverpula, Redse isto toliko od desetog poraza u Premijer ligi. Ipak, Roberto Firmino je u finišu meča uspeo da poravna rezultat i ostavi kakve-takve šanse četi Jirgena Klopa za plasman u Ligu šampiona - 2:2!

Nekada je Virdžil Van Dajk slovio za ozbiljnog evropskog štopera, ali Holanđanin bi ove sezone mogao potpuno da uništi reputaciju. Defanzivac Liverpula je, u tandemu sa Trentom Aleksanderom-Arnoldom, kumovao golovima Arsenala u prvom poluvremenu. 

Već u osmom minutu su Topdžije povele preko Gabrijela Martinelija, a u 28. prednost je duplirao Gabrijel Žezus. Morali su Redsi da krenu na sve ili ništa i već do poluvremena uspeli su da preko Mohameda Salaha umanje prednost čete Mikela Artete. 

Informer

Drugo poluvreme tek što je počelo, a Egipćanin je imao šansu da iz penala poravna rezultat. Ipak, Aron Ramsdejl zaustavio je njegov udarac. Nastavili su Redsi da napadaju, a nagrada za ofanzivan pristup stigla je u finišu meča kada je Roberto Firmino iskoristio Aleksanderovu asistenciju i postavio konačan rezultat - 2:2!

Arsenal sada ima osam bodova više od Mančester sitija, ali uz utakmicu više dok je Liverpul upisao i treći poraz na četiri utakmice. Redsi ostaju osmi na tabeli sa samo 43 boda.