11.04.2023.

08:37

Foto: reuters

Sport

FINALE PRE FINALA - SUDAR VELIKANA NA "ITIHADU"! Pep spremio osvetu Tuhelu! (foto)

Fudbaleri Mančester sitija pod komandom Pepa Gvardiole dočekaće Bajern (21.00, Arena 1 premijum) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona i želeće da se osvete treneru Bavaraca Tomasu Tuhelu, koji ih je 2021, predvodeći s klupe Čelsi, srušio u finalu i ostavio bez trofeja!

Fudbaleri engleskog tima trenutno su u odličnoj formi sa osam vezanih pobeda u svim takmičenjima. Najviše zahvaljujući Erlingu Holandu, koji je postigao deset golova u šest utakmica u Ligi šampiona ove sezone. Trener "građana" Pep Gvardiola, koji je u Mančester stigao upravo iz minhenskog Bajerna, izjavio je da je presrećan pozicijom u kojoj se njegov tim trenutno nalazi.

Zlopamtilo

Daću sve od sebe da se revanširam Tuhelu za poraz u finalu prošle godine
Pep Gvardiola

Samo Foden izostaje

Španski stručnjak je iskazao veliko poštovanje prema novom treneru Bavaraca Tomasu Tuhelu.

- On je, bez sumnje, jedan od najboljih trenera na svetu. Jako je kreativan, često učim od njega. Dobre rezultate je beležio gde god je radio, bilo da je to u Nemačkoj, Francuskoj, Engleskoj. Veliko mi je zadovoljstvo što se ponovo srećemo. Daću sve od sebe da mu se revanširam za poraz 2021. Igranje u poslednjim fazama Lige šampiona čini me najsrećnijim čovekom na svetu - rekao je Gvardiola.

"Građani" će za meč sa prvakom Nemačke imati na raspolaganju sve igrače osim Fila Fodena, koji se oporavlja nakon operacije slepog creva.

Bajern se, s druge strane, uzda u iskustvo Tomasa Tuhela, koji je 25. marta preuzelo kormilo ekipe od Julijana Nagelsmana. Tuhel je mandat na klupi započeo impresivnom pobedom nad Borusijom Dortmund u Bundesligi od 4:2.

Miler juri rekord

Jedan od nosilaca igre šestostrukog osvajača najjačeg fudbalskog takmičenja Tomas Miler izjavio je da ga raduje ponovni susret sa Mančester sitijem i Pepom Gvardiolom.

Informer

Erling Haland



- Dugo sam čekao duel sa Pepom. Raduje me što ćemo se ponovo sresti iako je Siti izuzetno neugodan protivnik. Mančester siti ima mnogo odličnih igrača koji sjajno funkcionišu u Gvardiolinom sistemu. Zabavno je igrati protiv takvih ekipa. Kada smo sarađivali, disciplina je uvek bila nešto na čemu je insistirao. Tačno se zna ko gde stoji i šta mu je zadatak. Mnogo sam naučio od njega o pozicioniranju u napadu. Bez obzira na sve, moja ekipa i ja smo samouvereni da možemo doći do pobede i plasmana dalje - rekao je Miler.

Portugalci dočekuju Italijane

Benfika i Inter odmeriće snage u drugom četvrtfinalnom meču večerašnjeg programa. Inter ne zna za pobedu od 5. marta, kad je bio bolji od Lećea 2:0 u Seriji A, dok Benfika duel dočekuje nakon teškog poraza u derbi meču portugalskog prvenstva protiv Porta (2:1). Svetske kladionice prednost daju domaćoj ekipi sa kvotom od 2,10, dok je koeficijent na trijumf Intera 3,6.


Bivšem nemačkom reprezentativcu nedostaje još jedna pobeda u Ligi šampiona kako bi stigao do brojke od 100 trijumfa u najjačem fudbalskom takmičenju. Tako bi postao tek treći igrač, posle Kristijana Ronalda i Ikera Kasiljasa, kome je to pošlo za rukom.

Informer

 



Kladionice od početka Lige šampiona smatraju Siti i Bajern za najveće favorite za osvajanje trofeja. Tako je trenutno na "građane" prosečna kvota 3,2, a na Nemce 4,5. U isto vreme, na večerašnju pobedu Sitija ponuđene su kvote koje se kreću oko 1,7, dok se potencijalni trijumf gostiju vrednuje koeficijentom od oko 4,5.