Autor: Informer.rs

11.04.2023.

17:50

Foto: informer

Sport

MIHA MI JE TRAŽIO BROJANICE SA SVETE GORE! Zajedno smo slavili BOŽIĆ, ali ovu bitku nije dobio... Legenda se prisetila SINIŠE!

Posle duge i teške bolesti u decembru nas je napustio jedan od najvećih fudbalera svih vremena - Siniša Mihajlović. Legenda Crvene zvezde ostavila je dubog trag u svim srcima, te ne čudi što je bio tema razgovora Predraga Đorđevića u razgovoru za grčku "Gazetu". 

- Siniša i ja smo zajedno stigli u Crvenu zvezdu u januaru 1991. godine. Dugo vremena smo zajedno slavili Božić i bili zajedno u reprezentaciji, ali nažalost, ovaj rat nije uspeo da dobije... Bio je veliki radnik, kao trener je uradio ozbiljne stvari. Nije bio "lak" kao saigrač, bio je jaka ličnost. Mnogo je ostavio iza sebe - rekao je Đorđević. 

Informer

Prisetio se srpski napadač i strašnog događaja koji je pogodio Mihajlovića i njegovu porodicu tokom rata u Jugoslaviji. Tada je, Mihin najbolji prijatelj, srušio njegovu kuću i oterao mu porodicu. 

- Sećam se da mi je jednom tražio brojanice sa Svete Gore. Jedan roditelj mu je Hrvat, a drugi Srbin... Prošao je mnogo toga, najbolji prijatelj mu je srušio kuću u ratu, kasnije se ispostavilo da su ga naterali jer je znao da su drugari. Kada smo igrali na Evropskom prvenstvu u Zagrebu protiv Hrvatske on je našao Mihu i objasnio mu. Morao je to da uradi, da nije, ubili bi mu celu porodicu - dodao je bivši srpski fudbaler.