Autor: Informer.rs

11.04.2023.

16:19

Foto: Fudbalski savez Srbije

Sport

FSS USVOJIO STRATEŠKE CILJEVE! Evropsko PRVENSTVO 2027. u Srbiji!?

U saopštenju se navodi da je sednici IO FSS predsedavao predsednik Dragan Džajić.
Strateški ciljevi FSS u naredne četiri godine su: plasman najboljeg nacionalnog tima na EP 2024, infrastruktura, tereni, rad sa mlađim kategorijama, regionalne 'Kuće fudbala', izgradnja administrativnog centra, domaćinstvo EP za mlađe kategorije i Akademija FSS.

- Uspeh A reprezentacije i učešće na završnom turniru u Nemačkoj, pored rezultatskog, doneo bi srpskom fudbalu i značajne finansijske benefite - navodi se u saopštenju FSS posle sednice Izvršnog odbora.

Drugi strateški cilj je infrastruktura.

- Saradnja sa Vladom Republike Srbije u razvoju infrastrukture, izgradnja Nacionalnog stadiona i stadiona širom Srbije. Ideja je da A reprezentacija Srbije neki od narednih mečeva u kvalifikacijama za EP igra van Beograda, na jednom od novih stadiona, sve u cilju afirmacije fudbala i podrške reprezentaciji - ističu u FSS.

- Reforma i održavanje terena koji moraju da budu po uzoru na najkvalitetnije lige Evrope. Za sprovođenje ovog projekta očekuje se pomoć UEFA sa kojom su na minulom Kongresu UEFA u Lisabonu, čelni ljudi Saveza već održali nekoliko važnih sastanaka - dodaje se u saopštenju posle sednice IO FSS.

Jedan od strateških ciljeva FSS je i rad sa mlađim kategorijama.

- Uz podsećanje na sjajne rezultate i osvojene titule prvaka Evrope 2013. i prvaka sveta 2015. sa generacijama u uzrastu do 19 i 20 godina, jedan od važnih ciljeva je i pojačan rad sa mlađim kategorijama od čega zavisi i budućnost srpskog seniorskog, reprezentativnog fudbala - naveli su iz FSS.

Informer

IO FSS je istakao da je neophodna izgradnja i modernizacija prostorija u Fudbalskim savezima regionalnih centara.

- Posle Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi, koji je jedan od najsavremenijih i najfunkcionalnijih u Evropi, krovna organizacija bi izgradnjom administrativnog centra kompletirala jednu celinu od kapitalnog značaja za razvoj fudbala - ističe se u saopštenju.
FSS želi da bude domaćin EP za mlađe kategorije.

- Domaćinstvo jednog od završnih turnira EP za mlađe kateogrije 2027. godine. Bio bi to istorijski čin za srpski fudbal. Sa čelnim ljudima UEFA već je održan sastanak na ovu temu i postoji podrška svih relevantnih struktura da Srbija u narednom periodu ugosti najbolje reprezentacije na kontinentu - navode iz FSS.

Srpska "Kuća fudbala" planira da osnuje Akademiju FSS.

- Osnivanjem ove Akademije, Savez bi obezbedio edukaciju svojih kadrova na svim nivoima i značajno unapredio i osvežio rad svih sektora unutar svog sistema.