12.04.2023.

09:44

Foto: Tanjug/AP

Sport

MADRIĐANI RASPUCANI, ČELSI U RASULU! Repriza prošlogodišnje borbe za polufinale Lige šampiona, sudar Milana i Napola!

Biće to repriza prošlogodišnje borbe za polufinale, u kojoj je "kraljevski klub" posle dvomeča slavio sa 5:4. Iako su Madriđani veliki favoriti, s obzirom na slabe partije londonskog kluba, strateg "kraljeva" Karlo Anćeloti poziva na oprez.

- Čelsi nas je prošle sezone strašno namučio i umalo izbacio. Oni imaju izuzetno kvalitetnu ekipu i biće maksimalno motivisani da dobrim rezultatom vrate dobru atmosferu i da se osvete za prošlu sezonu - poručio je Anćeloti.

Informer

 

Real Madrid kaska u Primeri za Barselonom, ali su pokazali da su u usponu forme, postigli su četiri gola protiv Barse na "Kamp nou" u meču Kupa kralja. S druge strane Čelsi je poljuljan, pa je pitanje da li će sa novim trenerom imati pravi odgovor za Madriđane. Međusobni skor u pet mečeva je 3-2 za Real, dok Karlo Anćeloti i Frank Lampard imaju po jedan trijumf iz direktnih duela.

Informer

 


Nakon spekulacija da bi proslavljeni italijanski trener Karlo Anćeloti mogao da promeni klub i napusti klupu Madriđana, popularni Don je juče izrazio želju da ostane u Realu do isteka ugovora 2024. godine.

Informer

 



- Ima ona izreka "psi laju, vetar nosi". I to vam je uvek tako sa čaršijskim pričama... Imam ugovor sa Realom do juna 2024. i želim da ga odradim do kraja - rekao je Anćeloti.

U drugom meču večeri snage će odmeriti italijanski timovi, pošto Milan na svom terenu dočekuje Napoli (21.00, Arena 1 premijum).

U utorak je Mančester siti pregazio Bajern i došao nadomak plasmana u polufinale Lige šampiona! Ekipa Pepa Gvardiole sinoć je na svom "Etihadu" u potpunosti razbila šampiona Nemačke sa 3:0 (1:0) u prvom meču četvrtfinala najjačeg evropskog takmičenja.

Fudbaleri Intera su kao gosti savladali Benfiku sa 2:0 (0:0) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona. Šampionu Evrope iz 2010. godine trijumf su doneli Nikolo Barela, pogotkom u 51, i Romelu Lukaku, golom iz penala u 82. minutu. Pobednik ovog dvomeča ići će na boljeg iz duela Milana i Napolija, tako da je maltene izvesno da će Italija imati svog predstavnika u finalu u Istanbulu.