Autor: Informer.rs

12.04.2023.

11:59

Foto: Starsportphoto©

Sport

HITNO SE OGLASILI IZ ZAJEDNICE! Prvi čovek za Informer posle haosa: Čukarički neće da igra, u toku su pregovori!

Meč na Banovom brdu prekidan je nekoliko puta zbog incidenata navijača Partizana, a prekinut je trajno na osnovu procene glavnog sudije Milana Mitića. Odlukom direktora takmičenja Aleksandra Pivića meč između Čukaričkog i Partizana trebalo bi da bude nastavljen danas od 18 sati bez prisustva publike.

Međutim, Čukarički je poručio da nije formalno obavešten o odluci da bude igran nastavak meča i zatražio da utakmica mora da bude registrovana službenim rezultatom za ekipu sa Banovog brda.

Lazović za naš portal kaže da su u toku pregovori oko nastavka meča od 18 časova.

Informer

 

- Zajednica je zakazala nastavak utakmice za 18 časova, što je Partizan prihvatio, dok se Čukarički žali. Neće da nastavi meč. Misle da je juče bilo uslova za nastavak utakmice, jer je tribina ispražnjena, dok Partizan smatra da nisu bili organizaciono stvoreni svi uslovi, jer je bilo navijača pored stadiona, kao i na zapadnoj tribini. Bili su uplašeni, zbog toga nosu hteli da igraju. Sudija je tada odlučio da nije bezbedno da se utakmica nastavi - rekao je za Informer.rs Prvi čovek Zajednice klubova Superlige Srbije Dragomir Lazović.

Informer

 

Pitanje je šta će se desiti ako Čukarički ipak ne pristane da odigra meč sa crno-belima.

- Zvanična lica su donela odluku. Sudije su odlučile da nije bilo uslova za nastavak meča. Ne znam šta će biti ako Čukarički ne bude hteo da igra. To je problem fudbalskog suda... Ali, nadam se da će se utakmica ipak nastaviti - jasan je bio Lazović.

"Grobari" su divljali na tribinama, ubacivali baklje i stolice na teren, a potom se i sukobili sa Žandarmerijom. Kada je u 19. minutu pirotehnika i četvrti put uletela, arbitar Mitić je prekinuo meč i zatražio da se isprazni deo sa najvatrenijim pristalicama crno-belih. "Grobari" su odbili da napuste tribine, pa je reagovala Žandarmerija, nakon čega je došlo do žestoke tuče navijača i pripadnika policije. U tom sukobu povređeno je i privedeno na desetine osoba. Nakon više od pola sata prekida, duel je nastavljen, ali je ubrzo ponovo prekinut, jer je deo "grobara" koji je ostao na tribinama gađao stolicama pomoćnog sudiju Miliju Milićevića. Sudija je ponovo povukao igrače sa terena i zatražio da se istočna tribina u potpunosti isprazni. Protiv ovakve odluke bili su igrači Partizana, koji su se navodno posvađali sa sudijom. Na društvenim mrežama se pojavio i snimak na kojem se čuje kako golman Nemanja Stevanović saopštava sudijama da oni ne žele da nastave da igraju u ovakvim uslovima.