Autor: Informer.rs

13.04.2023.

12:05

Foto: Reuters

Sport

RONALDO DOBIJA NOVOG TRENERA! Na klupu stiže HRVAT!

Nemaju u Saudijskoj Arabiji mnogo strpljenja. Kada daju veliki novac očekuju rezultate odmah, a tamošnji mediji prenose da će Francuza Rudija Garsiju na klupi zameniti hrvatski stručnjak Dinko Jeličić.

Stručnjak koji ima 49 godina će debitovati već u subotu u polufinalu Kupa protiv Al Wahde.

Informer

 

Jeličić je do sada bio trener omladinskog tima Al Nasra, a njegovi momci su ove sezone postigli 90 golova, a primili samo 25.

Vodio je hrvatski stručnjak zagrebačku Kustošiju, Rudeš, Radnik iz Sesveta, Novigrad, iranski Foolad Jazd, U-19 i U-20 reprezentacije Hrvatske, a trenersko znanje sticao je i u akademiji španskog Alavesa.

Al Nasr se nalazi na drugom mestu na tabeli sa 56 bodova, tri manje od prvoplasiranog Al Itihada, a do kraja šampionata Saudijske Arabije ostalo je još sedam kola.

Srpski golman Vladimir Stojković pruža zapažene partije u tamošnjem prvenstvu, a otkrio je koliko je Ronaldo doprineo popularnosti saudijskog fudbala, ali i koliko ljudi nemaju strpljenja.

- Ja sam Ronalda voleo i nevezano za njegov odlazak, ali mi je bilo jako drago kada je došao. I pre njegovog dolaska je saudijska liga imala puno dobrih igrača, svaka ekipa ima prava na osam stranca i to su koristili. Sa njegovim dolaskom je to bio samo 'upgrade'. Ovde neuspeh baš košta. Kada nekog plate, odmah očekuju uspeh. Kratak je period adaptacije. Već su smenili Ronaldovog trenera, Rudija Garsiju, koji je bio tu oko osam meseci samo- objasnio je Stojković koji čuva gol Al Fejha.