Autor: Informer.rs

14.04.2023.

09:36

Foto: reuters

Sport

TRENERA PITALI ZAŠTO JOVIĆ NIJE STARTER! Iskusni strateg Luku uporedio sa njegovom konkurencijom!

Strelci za Fiorentinu bili su Artur Kabral u četvrtom, Nikolas Gonzales u 41, Đakomo Bonaventura u 58. i Džonatan Ikone u 63. minutu. Srpski reprezentativac Nikola Milenković odigrao je ceo meč, dok je Luka Jović dobio šansu u 78. minutu.

Upitan je trener Vićenco Italijano na konferenciji zašto Kabral igra pre Jovića?

- Kabral igra u kontinuitetu zato što mnogo radi da bi pomogao timu. Tako bi svako trebalo da se ponaša i zbog njega nam je mnogo drago. Jović je imao probleme sa fizičkom spremom, ali obojica se popravljaju i obojica su važni igrači - odgovario je Italijano na konkretno pitanje i nastavio da priča o meču:

Informer

 

- Uradili smo ono što smo pripremali. Hoću da čestitam momcima, jer nije bilo lako posle gola za izjendačenje, ali ostali smo u igri, pogodili još jednom pre poluvremena, a mogli smo još koji put. Drugo poluvreme je bilo izvanredno. Sada samo moramo da nastavimo tako - poručio je Italijano.

Inače, Luka Jović je ove sezone postigao 11 golova za 1.856 minuta na terenu, a od toga čak šest u Ligi konferencije. Kabral je igrao 1.797 minuta i dao je više pogodaka, tačnije 14 komada.