Autor: Informer.rs

17.04.2023.

22:57

Foto: Tanjug/AP

Sport

REMI U FIRENCI! Atalanta vodila, Kabral pokvario slavlje! Jović GLEDAO MEČ sa klupe!

Igra Fiorentina sjajno u 2023. godini i prava je šteta što četa Vinćenca Italijana nije "kliknula" ranije. Čini se da bi Viola bila u prilici da se bori u za Ligu šampiona samo da je serija katastrofalnih rezultata iz novembra i decembra kratko trajala. Svoju seriju nepobedivosti nastavili su danas na Artemio Frankiju pošto su u derbiju 30. kola remizirali sa Atalantom - 1:1. 

Bila je Boginja provincije bolja u prvom poluvremenu, a nagrada za nešto ofanzivniji pristup stigla je preko Joakima Melea koji je u 37. minutu doneo prednost gostima. Morala je Viola u nastavku da zaigra deleko organizovanije što su i uspeli. 

Informer

Već u 56. minutu rezultat je poravnao Artur Kabral iz penala i tako produbio "krizu" Luke Jovića koji već neko vreme ne dobija šansu u timu Fiorentine. Za razliku od napadača, Aleksa Terzić i Nikola Milenković odradili su sjajan posao na večerašnjoj utakmici protiv Atalante. 

Fiorentina nakon remija ostaje na devetom mestu sa 42 boda, dok je Atalanta šesta sa 49. U narednom kolu Boginji provincije u goste dolazi Roma, dok će Viola ići na noge Monci.