Autor: Informer.rs

18.04.2023.

20:00 >> 21:58

Foto: Tanjug/AP

Sport

LIGA ŠAMPIONA DOBILA PRVE POLUFINALISTE! Milan ohladio usijane Napolitance, "kraljevski klub" rutinski sa Čelsijem! (VIDEO+FOTO)

Rosoneri su odigrali nerešeno 1:1 protiv Napolija u gostima i posle pobede (1:0) na San Siru prošao dalje, a madridski gigant je slavio i u Londonu 2:0, nakon trijumfa kod kuće (2:0) plasirao se među četiri najbolja kluba Starog kontinenta.

Poveo je Milan golom Olivijea Žirua u 43. minutu, da bi izjednačenje Napoliju doneo Viktor Osimen u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Gosti su u 22. minutu imali veliku priliku da povedu, nakon što je Mario Rui u svom šesnaestercu oborio Brahima Diasa, a sudija Marčinjak pokazao na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo Olivije Žiru, šutirao u desni ugao, ali je golman Napolija Maret odličnom intervencijom sačuvao mrežu.

Pet minuta kasnije, Žiru je ponovo imao priliku za postizanje gola, ali je i ovog puta Meret izašao kao pobednik, i udarac u padu francuskog napadača sa 10 metara odbranio nogama.

U 34. minutu trener Napolitanaca Spaleti bio je prinuđen zbog povrede da izvrši dve prinudne izmene. Teren su napustili Mario Rui i Mateo Politano, a u igru su ušli Irving Lozano i Matijas Olivera.

NAPOLI - MILAN 1:1 (0:0)

Stadion: Dijego Armando Maradona. Sudija: Šimon Marčinjak (Poljska). Strelci: Osimen u 90+3 minutu za Napoli i Žiru u 43.minutu za Milan.

NAPOLI: Meret, Di Lorenco, Rahmani, Huan Žesus, Lui, Ndobele, Lobotka, Zjelinski, Politano, Kvaračkelija, Osimen.

MILAN: Manjan, Rui, Tomori, Kjer, Ernandez, Tonali, Krunić, Benaser, Leao, Dijaz, Žiru. 

Milan je poveo u 43. minutu golom Olivijea Žirua. Rafael Leo je presekao loptu na 25 metara od svog gola, pretrčao u sprintu ceo teren, pored nekoliko igrača Napolija, ušao u šesnaesterac i proigrao Žirua kom je ostalo samo da prosledi loptu u praznu mrežu.

U prvom minutu nastavka Napoli je imao priliku za izjednačenje, ali je Kvaračelija sa pet metara iskosa sa desne strane šutirao preko gola.

Novu priliku za izjednačenje Napoli je imao u 64. minutu. Kvaračelija je izveo korner sa desne strane, a Olivera je neometan na drugoj stativi šutirao glavom pored gola.

Informer

Domaći su najbolju šansu za izjednačenje imali u 82. minutu, kada je golman Milana Menjan odbranio penal Hviči Kvaračeliji, kome je prethodilo igranje rukom Tomorija u svom šesnaestercu.

Do kraja meča, Napoli je uspeo da stigne do izjednačenja, golom Viktora Osimena u trećem minutu sudijske nadoknade vremena, nakon asistencije Raspadorija.

Plasman u polufinale izborio je i Real Madrid, savladavši i u revanš meču u Londonu Čelsi sa 2:0. Real je istim rezultatom slavio i u prvom meču u Madridu.

Dvostruki strelac bio je Rodrigo u 58. i 80. minutu.

Informer

"Kraljevski klub" je zapretio u 20. minutu, ali je udarac Rodriga zaustavila stativa.

Čelsi je mogao da povede u prvom minutu sudijske nadoknade poluvremena, ali je udarac Kukurelja iz peteraca odbranio golman Reala Kurtoa.

ČELSI - REAL MADRID 0:2 (0:0)

Stadion: Stamford Bridž. Sudija: Danijele Orsato (Italija). Strelac: Rodrigo u 58. i 80. minutu.

ČELSI: Kepa, Džejms, Fofana, Tijago Silva, Čaloba, Kukurela, Galaher, Kante, Fernandez, Kovačić, Haverc.

REAL MADRID: Kurtoa, Karvahal, Alaba, Militao, Kros, Kamavinga, Valverde, Modrić, Vinisijus, Rodrigo, Benzema

Real je poveo u 58. minutu golom Rodriga. On je poveo kontru po desnoj strani, proigrao Vinisijusa koji je uputio povratni pas, a Rodrigo je zatresao nebranjenu mrežu.

Svojim drugim golom na meču Rodrigo je duplirao prednost gostiju u 80. minutu. Valverde je za desne strane polsao loptu u sredinu, gde je Rodrigo sa pet metara rutinski zatresao mrežu.

U polufinalu, Milan će se sastati sa boljim iz duela Inter-Benfika, a Real će igrati sa boljim iz duela Bajern-Mančester Siti.

TOK MEČEVA:

DRUGO POLUVREME

90+4. minut - Kraj u Napulju. Milan je nerešenim rezultatom protiv Napolija 1:1 izborio polufinale Lige šampiona.

90 + 3. minut - GOOOOOOOOOOL Osimen izjednačuje, ali ima još samo minut nadoknade vremena.

90. + 3. minut - Kraj meča u Londonu. Real je pobedio Čelsi 2:0 u Londonu i prošao dalje.

88. minut - Kvaračkelija centrira, Oliveira glavom preko gola. 

81. minut - Kvaračkelija nije uspeo! Manjan je odbranio šut sa bele tačke Napolijevog Gruzijca!

80. minut - Penal za Napoli! Tomori je igrao rukom i Marčinjak ovog puta pokazuje na "belu tačku" u korist Napolija.

80. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Real vodi 2:0 na Stamford Bridžu, Rodrigo je ponovo strelac. Čelsi otpisan. Genijalni Valverde je omogućio Rodrigu da se praktično ušeta u praznu mrežu Čelsija.

74. minut - Di Lorenco centrira, Rahmani pokušava udarcem glavom, nema gola.

Informer

72. minut - Pokušava Zjelinski, ali daleko je lopta završila od gola.

68. minut - Frenk Lampard kreće na sve ili ništa. Žoao Feliks, Rahim Sterling i Mihailo Mudrik ulaze u igru za "plavce". Totalna ofanziva, a teren su napustili Galager, Fernandez i Kukurelja.

66. minut - Dve prilike, za oba tima. Šut Enca Fernandeza je odbranio Realov golman Kurtoa, a na drugoj strani Benzema je oprobao udarac, iz okreta i u padu, bez uspeha...

65. minut - Benzema ne koristi šansu da udvostruči vođstvo. Golman Čelsija je bio uspešniji.

58. minut - GOOOOOOOOOOOL! Rodrigo! Asistent Vinisijus! "Kraljevski klub" je na korak od polufinala Lige šampiona.

57. minut - Nova šansa za Napolijevog fenomenalnog Gruzijca. Sam sebi je napravio šansu, oslobodio se čuvara, ali baš kao i na startu drugog dela raspalio visoko iznad gola!

52. minut - Strašna šansa za Čelsi! Najbolja! Posle centaršuta s desne strane na loptu je natrčao Kante, šutirao je snažno, ali lopta je poletela samo metar - i šut je bio izblokiran.

46. minut - Kvaračkelija je prevario kapitena Milana Kalabriju, ali iz peterca iskosa, šutira preko gola!

46. minut - Nastavljene su utakmice u Napulju i Londonu.

PRVO POLUVREME

45+6. minut - Kraj prvog dela i na jugu Italije. Napoli - Milan 0:1.

45. minut - Kraj prvog poluvremena u Londonu. Čelsi i Real Madrid igraju bez golova.

45. minut - Igraće se u Napulju još šest minuta nadoknade. U trećem minutu "ekstra tajma" Marčinjak je poništio gol domaćih.

43. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Žiru!!! Milan vodi pod Vezuvom! Leao je pretrčao 50 metara sa loptom, dodao do Olivijea Žirua kome nije bilo teško da zatrese mrežu.
 

41. minut - Vinisijuš Žunior udario je loptu nakon što je umakao čuvaru i došao u idealnu priliku da sa 6, 7 metara, iskosa s leve strane, ipak promašio je ceo gol.

Informer

36. minut - Rafael Leao je klizećim startom startovao na Lozanu, Marčinjak pokazuje da nema penala, već da će biti korner. Potom je i VAR proveravao ovu situaciju, ali ništa od novog kaznenog udarca.

34. minut - Dvostruku izmenu pravi Lućano Spaleti. Ruija i Politana su zbog povreda zamenili Oliveira i Lozano.

Informer

33. minut - Šutira Modrić, golman Arizalibaga skreće loptu u korner.

31. minut - Čelsi sve više pritiska, Real u problemu. Galager šutira preko gola, ipak - ofsajd.

27. minut - Žiru je mogao da se iskupi, sam je ispred golmana, ali šutira pravo u Mereta!

25. minut - Galager je centrirao s leve strane, a Kamavinga nadmudrio Haverca i Čelsijevu ofanzivu, ali na kraju ipak greši. 

22. minut - Žiru šutira golman Meret brani! Ništa od vođstva gostiju! Slabo je francuski golgeter izveo udarac sa bele tačke. To je drugi penal koji Žiru nije iskoristio u karijeri. Poslednji put je promašio u sezoni 2012/2013. godine u dresu Arsenala u Liga kupu protiv Koventrija.

20. minut - Stativa! Real mogao do vođstva u Londonu! Rodrigo je šutirao pored stative.

20. minut - Penal za Milan, posle totalne dominacije Napolija! Rui je faulirao Leaoa.

Informer

18. minut - Tri kornera u kratkom roku izveo Čelsi, nije uspeo iz njih da pripreti.

17. minut - Napoli u totalnoj ofanzivi. Ređaju se napadi domaćih, koji od prvog minuta opsedaju gol Manjana. 

13. minut - Politano u akciji, namešta se, šutira iskosa sa distance - pored gola. 

10. minut - Čelsi je mogao da povede protiv Reala. Posle jednog dodavanja "plavaca", lopta se odbila do veziste Kantea koji je bio sam na oko 13-14 metara od gola, šutirao je sa 10-11 metara, tik pored gola.

Informer

8. minut - Kvaračkelija ima šansu za Napolitance, ali Manjan brani. Momci u plavim dresovima dominiraju, rosoneri su sabijeni u mišju rupu.

6. minut - Na Stamford Bridžu u uvodnim trenucima lopta je "zalepljena" za noge fudbalera Reala, koji imaju 68 posto poseda.

5. minut - Prvo uzbuđenje u Napulju. Tonali je faulirao Kvaračkeliju. Slobodan udarac za domaće sa nekih 20-tak metara, Mario Rui je plasirao loptu, koja je zakačila Radeta Krunića i otišla u korner. Rui preti centaršutem iz ugla, novi korner. Posle novog još jedan. Loptu je izblokirao Teo Ernandez. 

1. minut - Utakmice su počele.

UŽIVO:

20.00 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo mečeva Napoli - Milan i Čelsi - Real Madrid na portalu Informer.rs.