Autor: Informer.rs

19.04.2023.

10:53

Foto:

Sport

ONI SU UBILI MARADONU! Optuženo 8 lekara, preti im 25 godina robije!

Pre godinu dana je protiv neurohirurga Leopolda Luke, psihijatra Agustina Kosakova i još šest medicisnkih radnika pokrenut proces za ubistvo sa potencijalno otežavajućim okolnostima. Oni su se žalili na težinu optužbi, tvrdeći da bi trebalo da budu optuženi za nenamerno ubistvo iz nehata.  

Tužilaštvo tereti lekare da su učestvovali u nemarnom i nedovoljno dobrom kućnom lečenju pacijenta, smataju da je takvo ponašanje moglo da dovede do smrti, prenose mediji. Optuženi su neurohirurg Leopoldo Luke, psihijatar Agustin Kosakov, psiholog Karlos Dijas, medicinski radnici Dajana Madrid, Rikardo Almiron, Marijano Peroni i Nansi Forlini. Ukoliko im se dokaže krivica čekaju ih kazne zatvora od osam do 25 godna.

Maradona je umro 25. novembra 2020. godine u 60. godini. Legendarni as se oporavljao od operacije na mozgu usled ugruška u krvi i nakon višedecenijske borbe sa zavisnošću od kokaina i alkohola. 

Informer

Osam lekara pred sudom zbog smrti Maradone

Pronađen je mrtav u krevetu dve nedelje nakon operacije u iznajmljenoj kući u Buenos Ajresu. Utvrđeno je da je umro od srčanog udara.

Komisija od 20 medicinskih stručnjaka na inicijativu argentinskoh havnog tužioca je 2021. godine zaključilo da je Maradona imao šansu da preživi da je imao adekvatan tretman u odgovarajućij medicinskoj ustanovi.  

Informer

 

U izveštaju se navodi da se Maradona ozbiljno razboleo oko 12 sati pre smrti oko podneva 25. novembra.

Pokazao je nedvosmislene znakove produženog mučnog perioda, pa zaključujemo da pacijent nije pravilno nadgledan od 00:30, 25. novembra 2020.godine.