Autor: Informer.rs

19.04.2023.

20:44

Foto: REUTERS/Carl Recine

Sport

DA SE SMRZNEŠ! Siti IZBACIO klauzulu za HALANDA! Sprema se i novi ugovor za GOL-MAŠINU!

Kada je Erling Haland potpisivao ugovor sa Mančester sitijem zahtevao je da u saradnju bude uključena otkupna klauzula od 170.000.000 evra. Norvežanin je bio rešen da se okuša u Premijer ligi što se ispostavilo kao pravi potez budući da je svoj golgeterski niz nastavio u dresu Građana, a zbog svega što je uradio ove sezone čega ga novi ugovor na Etihadu. 

I to nije sve! Kako prenosi Atletik, odnosno novinar Sem Li, koji prati Mančester siti, Građani su uspeli da ubede Halanda da iz ugovora izbace klauzulu. Norvežanin je pristao na to budući da je novi ugovor sa Sitijem potpisao i Pep Gvardiola. 

Erling Haland je ove sezone postigao 47 golova na 40 utakmica, oborio ogroman broj rekorda i pokazao da se radi o jednom od najboljih napadača današnjice. Zbog toga, Siti je rešen da ga nagradi, ali i blindira novim dugogodišnjim ugovorm čime bi poslali jasnu poruku konkurenciji. 

Informer

Letos je Real Madrid bio zainteresovan za Halanda, poznato je da Norvežanin mašta o dresu Kraljevskog kluba u budućnost zbog čega je i zahtevao izlazunu klauzulu. Ipak, Sem Li ističe da je i više nego zadovoljan u Mančester sitiju zbog čega je spreman da se odrekne mogućnosti da bez pregovora ode među Blankose. 

Halandov aktuelni ugovor sa Mančester sitijem ističe 2027. godine, a njegov otac Alf Inge nedavno je rekao da Norvežanin nema nameru da se u nekoj zemlji zadržava duže od tri-četiri godine. Ipak, sjajan početak na Etihadu mogao bi da promeni njegove planove...