Autor: Informer.rs

20.04.2023.

15:45

Foto: Printscreen

Sport

(ANKETA) KO OSVAJA LIGU ŠAMPIONA? ONI su favoriti kladionica!

Uzvratnim utakmicama koje su odigrane u sredu završeno je četvrtfinale Lige šampiona. Inter je odigrao 3:3 sa Benfikom i tako obranio 2:0 iz prve utakmice iz Lisabona, dok su Bajern i Mančester siti odigrali 1:1, ali su Englezi u prvoj utakmici slavili sa ubedljivih 3:0.

Informer

 

Ljuti milanski rivali će tako nakon dve decenije ponovno igrati u polufinalu elitnog fudbalskog takmičenja. Inter je poslednji put pokorio Evropu 2010. godine kada je u Madridu pobedio Bajern, dok Milan na titulu čeka 16 godina, kada je trijumfovao nad Liverpoolom 2:1.

Informer

 

Finale pre finala biće susret Sitija i Reala, koji su igrali i prošlogodišnje polufinale Lige šampiona. Siti je tada u prvoj utakmici na "Etihadu" slavio sa 4:3, da bi u uzvratnoj utakmici vodio 1:0 do 90. minuta, potom primio dva gola i izgubio 3:1 u produžetku.

Trener Mančester sitija, Pep Gvardiola je nakon plasmana ekipe u polufinale Lige šampiona rekao da ko hoće da postane prvak Evrope, mora da pobedi Real Madrid.

Informer

 

Smatram da svi klubovi na svetu imaju isti osećaj: ako želiš da osvojiš trofej Lige šampiona, moraš da pobediš Real. Nekada je to važilo za Barselonu, ali sada su Madriđani ti koji se pitaju- rekao je Pep Gvardiola posle trijumfa nad Bajernom.

Ove sezone Siti je i pre početka takmičenja prema kladionicama bio favorit, a uoči polufinala Pepovim pulenima kladionice daju čak 60 posto šanse (koeficijent 1.65) da osvoji trofej, a drugi favoriti su izabranici Karla Anćelotija, jer se Realu daju šanse od 22.2 odsto (4.50).

Informer

 

Italijanske ekipe su totalni autsajderi, iako će jedan od njih sigurno igrati u finalu. Inter ima 12.5, a Milan tek 11.1 posto šanse.

Sitiju bi titula bila prva u istoriji u Ligi šampiona, dok bi Realu bio jubilarni 15. pehar. Milan ima sedam trofeja, a Inter tri.

Parovi polufinala Lige šampiona:

9. maja Real Madrid - Mančester siti (drugi meč igraće se nedelju dana kasnije)

10. maja Milan - Inter (drugi meč igraće se nedelju dana kasnije)