Autor: Informer.rs

21.04.2023.

22:59

Foto: reuters

Sport

KORPA ZA BOLIJA I ČELSI! Nagelsman i Enrike ODBILI Plavce!

Poklopili su se otkazi Grema Potera u Čelsiju i Juliana Nagelsmana u Bajernu. Odmah je nemački stručnjak postao prvi kandidat da sedne na klupu Plavaca, ali od toga neće biti ništa. Kako prenose engleski mediji, Nagelsman se povukao iz pregovora sa Čelsijem, budući da mu se nešto od ponuđenih stvari nije dopalo. 

Preciznih informacija nema zbog čega je došlo do prekida pregovora, ali je to otvorilo seriju novih problema na Stamford Bridžu. Nagelsman je bio prvi favorit Plavaca zbog svoje veze sa tehničkim direktorom Kristoferom Vajvelom sa kojim je sarađivao u RB Lajpcigu. Delovalo je da su Nemac i Čelsi idealna kombinacija, ipak sve je propalo. 

Da stvar po Čelsi bude gora, od pregovora sa Plavcima odustao je i Luis Enrike. Doskorašnji selektor Španije nije želeo da razmatra ponudu Čelsiju, pa je spisak potencijalnih trenera spao na dva imena - Maurisio Poketino i Vensan Kompani. 

Informer

Argentinski stručnjak slobodan je od rastanka sa Pari Sen Žermenom. Ima ogromno iskustvo rada u Premijer ligi gde je sjajne rezultate pravio sa Sautemptonom i Totenhemom zbog čega mu se u ovom momentu daju veće šanse od Kompanija. 

Sa druge strane, Belgijanac je katastrofalno počeo svoju trenersku karijeru na klupi Anderlehta. Letos je, na iznenađenje svih, preuzeo Barnli i značajno popravio svoj status u svetu fudbala budući da grabi ka tituli u Čempionšipu i direktnom plasmanu u Premijer ligu.