Autor: Informer.rs

23.04.2023.

08:59

Foto: Starsportphoto

Sport

SRBINA NAPADAJU, TRENER PODVIKNUO: Vlahović? Nisam zabrinut! Nije on glavni u Juventusu...

Dušan Vlahović nije postigao gol na poslednjih sedam utakmica, a poslednji pogodak postigao je sredinom marta protiv Frajburga u Ligi Evrope. 

Italijanski mediji nemaju milisti, često napadaju Srbina zbog loše forme, ali Alegri je uveren da je samo pitanje trenutka kada će Dušan ponovo "rešetati" protivničke mreže.

- Tačno je da imamo problem sa postizanjem golova, ali tu nedostaje i malo sreće. Uveren sam da će nam napadači pomoći u nastavku sezone. Vlahović? Uopšte nisam zabrinut zbog njega. Ovo je put sazrevanja, nije on postao loš igrač odjednom. Mora da napreduje, kao i svi ostali i da ostane miran. Nije on glavni u Juventusu, ceo tim je glavni, mi smo ekipa - rekao je Alegri.

Informer

 

U nedelju Juventus igra protiv Napolija, koji čeka da i matematički obezbedi šampionski trofej u Italiji.

- Napoli je blizu osvajanja Skudeta, ima izvanrednu sezonu i zasluženo će doći do titule. Biće sigurno teška utakmica protiv odličnog tima. Da, izgubili smo 5:1 u januaru, ali nemamo želju za osvetom. Imamo želju da pobedimo prvoplasirani tim na tabeli koji se dokazao i u evropskim takmičenjima i u Seriji A.

Informer

 

Juventusu je oduzeto 15 poena zbog finansijskih malverzacija, pa je posle žalbe doneta nova odluka i klubu je vraćeno tih 15 poena. Odluka je doneta po žalbi u procesu suđenja zbog finansijskih malverzacija koje je Juventus radio kako bi prikazao veću kapitalnu dobit i stvorio finansijski veštački prostor za transfere i ugovore igrača.

- Ne znam kakva pravila tu važe, mogu da kažem da smo posle te kazne radili sve što je bilo do nas. Možda je ta kazna uticala, možda bismo imali 10 poena više da se to nije dogodilo, ali šta je bilo, bilo je. Moramo da nastavimo da osvajamo bodove, dobili smo nazad poene koje smo već osvojili. Naš cilj je plasman u Ligu šampiona -  zaključio je Alegri.

Informer

 

Stara dama sada ima 59 bodova i nalazi se na trećem mestu lestvice u Seriji A. Međutim, "Stara dama" ne može da se opusti.  Predmet je vraćen organima FS Italije i Federalnog suda gde će opet biti revidiran. Moguće je da se kazna opet vrati, da se ublaži, ali i da se proces otegne i da se nova presuda donese na kraju sezone. To bi značilo da će Juventus zadržati sve bodove ove sezone, izboriti Ligu šampiona i biti kažnjen oduzimanjem bodova naredne sezone.